2024.04.16. - Csongor

Csirkemell mogyorómártással

Hozzávalók: 1 kg csirkemellfilé; 2 evõkanál szárnyas fûszerkeverék (ízlés szerint) ; 30 dkg piros husú paprika; 1 csokor újhagyma; 1 dl olivaolaj; 10 dkg tisztított amerikai mogyoró; 6 dkg mogyoróvaj; 2 dl tejszín.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A húst megmossuk, papírtörlõvel leszárítjuk, hosszában kettévágjuk, befûszerezzük. A paprikát megmossuk, a hagymát megtisztítjuk, mindkettõt felkarikázzuk. Serpenyõben olajat forrósítunk, mindkét oldalukon 2-2 percig sütjük benne a húsokat, majd kivesszük.

Az olajon 2-3 percig pirítjuk a paprikákat, az újhagymát, hozzátesszük a mogyorót, a mogyoróvajat, és 3 dl vizet. Amikor forr, megsózzuk, visszahelyezzük a húsokat, és 5 percig pároljuk. Hozzáadjuk a tejszínt, még 2-3 percig forraljuk, majd burgonyapürével tálaljuk. Friss mediterrán jellegû salátát kínálhatunk hozzá.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!