2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Mazsolás kalács

Hozzávalók a tésztához: 5 dkg élesztõ, 60 dkg liszt, 6 dkg cukor, 2 evõkanál étolaj, 3 tojás sárgája, 4 dl tej. A krémhez: 25 dkg margarin, 3 ek. Kakaó, 15 dkg porcukor, mazsola.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A krémhez a margarint a porcukorral habosra keverjük, majd belekeverjük a kakaót is. A lisztbe beletesszük a felfuttatott élesztõt, a tojássárgákat a cukrot és egy csipet sót és a 4 dl langyos tejjel laza tésztát gyúrunk belõle, jól eldolgozzuk. A tésztát 6 kis cipóra osztjuk és fél óráig kelesztjük. Amikor a cipók megkeltek, egyenként hosszúkásra kinyújtjuk õket, megkenjük a kakaós masszával, megszórjuk mazsolával, és összesodorjuk.

Mikor három sodratunk már van, akkor ezt a hármat összefonjuk. A másik három cipóval ugyanígy járunk el, így két fonott kalácsot kapunk. A tésztát sütõpapírra, tepsibe tesszük és fél óráig újra kelesztjük. Felvert egész tojással megkenjük a tetejét, majd aprított dióval megszórjuk a tetejét és közepes lángon (kb. 150 oC-on) sütõben megsütjük.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!