2024.04.25. - Márk

Ínyenc burgonyasaláta

Hozzávalók: 2 kg burgonya, 2 fej vöröshagyma, 10 vékony szelet császárszalonna (1-2 szelet kell belõle a díszítéshez), 4 evõkanál étolaj, 6 evõkanál 10 %-os ecet, 2 teáskanál erõleves, 4 evõkanál mustár, só, bors, cukor, 1 fej saláta.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A jól megmosott burgonyát héjában tesszük fel fõni. Forrás után kb. 20 perc múlva leöntjük róla a vizet, hûlni hagyjuk, meghámozzuk, végül vastag karikára szeljük. A megtisztított hagymát kockákra vágjuk, és a szintén felkockázott szalonna zsírján üvegesre pároljuk. Hozzáöntjük az ecetet, 1/2 liter vizet meg az erõlevest, és rövid ideig forraljuk. Szükség szerint mustárral, sóval, borssal és cukorral ízesítjük.

A salátát megmossuk, leitatjuk róla a nedvességet. Leveleit darabokra tépkedjük, a burgonyakarikákkal együtt az öntethez keverjük, és állni hagyjuk benne, hogy az ízek összeérjenek. A félretett szalonnaszeleteket ropogósra sütjük, majd díszítésül elrendezzük a saláta tetején.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!