2024.03.19. - József, Bánk

Amaretto kekszek

Hozzávalók kb. 150 darabhoz: 300 g hámozott, darált mandula, 1-2 evõkanál Amaretto likõr (mandulalikõr), 2 friss tojásfehérje, 500 g porcukor.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A mandulából, az Amarettoból, a tojásfehérjébõl és 480 g porcukorból tésztát gyúrunk. A sütõt 150oC-ra (gázsütõ 1. fokozat) melegítjük.

A tésztát nagy, vagy közepes lyukú habzsákba töltjük, és egy alufóliával bélelt (az alufóliáról könnyebben elválik a megsült sütemény) tepsire cseresznye nagyságú golyókat nyomunk. Elõmelegített sütõben 25 percig sütjük. A kekszecskéket még melegen megszórjuk a maradék porcukorral.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!