2024.04.25. - Márk

Apró olajos gombafejek

Hozzávalók: egy adaghoz: 50 dkg. megtisztított apró gombafej szár nélkül (csiperke, lila tönkû pereszke, szürke tölcsérgomba, stb.), 1 evõkanál sertészsír, só, 2 dl. étolaj.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Gombafejeket alaposan megmossuk, majd egy nagyobb edényben 2 evõkanál sertészsír, só és annyi víz hozzáadásával amennyi ellepi feltesszük fõni. Ha két részletben csináljuk, akkor adagonként 25 percig, ha egyszerre akkor 35 percig pároljuk, majd az elõre elkészített sterilizált csavaros üvegekbe töltjük. Fontos, hogy a lé ellepje.

Ekkor minden üvegbe egy ujjnyi vastagon olajat töltünk. Azonnal lezárjuk és nedves gõzben az üvegeket kigõzöljük. Száraz, hûvös helyen tárolva sokáig eláll. Felhasználhatjuk levesnek, pörköltnek, tölteléknek tetszés szerint. Általában a tömör, kemény húsú gombák erre a legalkalmasabbak.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!