2024.04.23. - Béla

Rakott zeller

Hozzávalók: 60 dkg zellergumó, 40 dkg laskagomba, 6 db tojás, 2 dl tejföl, 4 dkg vaj, só, õrölt bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A meghámozott zellergumótfélujnnyi vékony karikára vágjuk. A tojást megfõzzük és szintén karikára vágjuk. A megmosott gombát cikkekre vágjuk.Vajjal kikenünk egy jénait. Zeller tojás gomba-rétegezve tesszük a tálba.közben borssal meghintjük.

A tejfölt 2 nyers tojással sóval borssal kikeverjük és ráöntjük a zöldségekre. A megmaradt vajat kis darabkákban a tetejére tesszük.Elõmelegített sütõben közepes hõfokon 40-45 perc alatt megsütjük. Torta szelet formára vágva forrón tálaljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!