2024.04.24. - György

Brokkoli-krémleves

Hozzávalók: 50 dkg mirelit (vagy friss) brokkoli, 2 dl tejföl, 1 tyúkhúsleves-kocka, 1 evõkanál krumplipürépor, 1-1 teáskanál só és citromlé, csipetnyi cukor.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A még fagyos brokkolit 1 liternyi, forrásban lévõ vízbe teszem. Ezután belerakom a húsleveskockát, beleszórom a sót, és öt percig fõzöm. (Ha friss brokkoliból készítem, a brokkolit megmosom, szûrõben lecsöpögtetem, és a szárát - ha szükséges - vékonyan lehámozom.)

Elkészítése: a félkemény brokkolit leszûröm. Egyik felét félreteszem. A másik felét 3 dl levessel a turmixgép poharába öntöm. Hozzáöntöm a tejfölt és a citromlevet, majd a krumplipüréport is beleszórom. Addig keverem, amíg sûrû, pépes massza lesz belõle. A brokkoli-pépet visszaöntöm a leveses fazékba, és kevergetve felforralom. Egy-két percig fõzöm.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!