Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Közben elkészítjük a rántást kb. 3 evõkanál lisztbõl és annyi olajból, amennyit felvesz a liszt. Folyamatos kevergetés mellett addig fõzzük, míg jól habzik már. Ekkor levesszük a tûzrõl, belenyomjuk a maradék fokhagymákat, és hozzáadunk kb. fél-egy evõkanál pirospaprikát. Hideg vízzel kicsit felhígítjuk, ha sok a levesen a lé, abból is meríthetünk hozzá. Ebbe a mártásba beleteszünk 1-2 kis doboz tejfölt, és csomómentesre keverjük.
Amikor már majdnem kész a lencse, belerakjuk a kolbászt vagy a kockákra vágott fõtt tarját. Ha megpuhultak a zöldségek és a lencse is, belekeverjük a rántást, és még pár percig fõzzük együtt!
Jó étvágyat!