rss
  • Õszi saláta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók 5 személyre: 20 dkg cikória, 20 dkg paradicsom, 20 dkg uborka, 5 db retek, 1 csipet fehérbors, 2 e.k. tárkonyecet, 2 e.k. kukoricacsíra-olaj.

    A cikóriát leveleire tépkedjük, megmossuk, lecsorgatjuk, a paradicsomot, az uborkát és a retket tisztítás után karikákra vágjuk.

    Rétegezve sózva, borsozva salátás tányérokra rakjuk, tálalás elõtt tárkonyecettel és olajjal meglocsoljuk. Legalul a cikória, fölötte a paradicsom, az uborka, tetején a retek kínálja magát a legszebben.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Amurpaprikás

    Hozzávalók: 1,5 kg-nyi amurderék, 5 dkg zsír, egy nagy fej hagyma, 2 zöldpaprika,
    1 paradicsom, 1 pohár tejföl, paprika, 4 dkg liszt, só.

  • Diós kókuszos szelet fagyasztott joghurttal

    Hozzávalók: 11 dkg lágy, sózatlan teavaj, 17 dkg barna cukor, 13 dkg méz, 2 db tojás, 9 dkg korpás búzaliszt, 1 teáskanál sütõpor, 1/2 teáskanál só, 8 dkg natúr (nem cukrozott) kókuszreszelék, 6 dkg apróra metélt dió (pekándió), 8 dkg elõfõzött zab (vagy rizs), 1,9 liter zsírszegény fagyasztott vaníliás joghurt.

  • Hamis sonkaszelet

    Hozzávalók: 1kg húsos füstölt csülök, 1 púpozott kiskanál zselatinpor 3 dl tejszín. A tálaláshoz: 2 fõtt tojás, 1 fej saláta, ecetes torma.

  • Savanyúkáposztás fõzelék

    Hozzávalók:

    - fejes káposzta
    - fokhagyma
    - vöröshagyma
    - 1,25 kg fejes káposzta
    - 4 dkg zsír
    - 6 dkg liszt
    - 1 dl tejföl
    - 3 dkg vöröshagyma
    - 1 gerezd fokhagyma
    - pirospaprika
    - köménymag

  • Budai szeletek

    1 deka cukrot 4 tojás sárgájával, 1 csomag Váncza-vanilincukorral és 4 deka vajjal habosra keverünk. 1/2 órai keverés után még 15 deka õrölt mandulát, meglágyított 7 deka fõzõcsokoládét, 2-3 evõkanál zsemlyemorzsát, 1/2 csomag Váncza-sütõport és legvégül a 4 tojás kemény habját adjuk hozzá.

  • Shirly Temple

    Hozzávalók: fél citrom, 1cl grenadine, Gyömbér.

  • Kaviárral töltött fánk

    Hozzávalók: a tésztához 2,5 dl víz, 7 dkg vaj, 20 dkg finomliszt, 5 db egész tojás, 1 mokkás-kanál só, a töltelékhez kis doboz kaviár, fél citrom leve, 1 kis fej vöröshagyma, 5 dkg vaj, 20 dkg tehéntúró, 1-2 evõkanál sûrû tejföl, só és törött fehér bors ízlés szerint, tojás, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Frankfurti leves

    Frankfurti levesA burgonyákat meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. A kelkáposztát félbe vágjuk. Torzsáját eltávolítjuk, és csíkokra vágjuk. A hagymát, szalonnát is apróra vágjuk. A szalonnát olajon megpirítjuk. Majd hozzáadjuk a hagymát és együtt üvegesre dinszteljük. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a fokhagymanyomón áttört fokhagymát és elkeverjük. Rátesszük a káposztát, burgonyát, sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá majoránnát, őrölt köményt és öntünk, rá annyi vizet amennyi éppen ellepi. Puhára főzzük őket, de figyeljünk, mert hamar megfőnek.

  • Caesar saláta csirkével

    Hozzávalók 4 személyre: 200 g csirkemellfilé, 2 ek szójaszósz, 120 ml olaj, 1 ek. olívaolaj, só, bors, 2 szelet kenyér, 2 gerezd fokhagyma, 1 fej római saláta, 1 db vöröshagyma, 2 ek. fehérborecet 1 tk. mustár, cukor, 150 g parmezán sajt.

  • Sárgarépakrém leves

    Hozzávalók:

    3 csésze apróra vágott sárgarépa, 1 gyöngyhagyma (2 szál zöldhagyma), 1 csésze fõtt rizs, 2 bögre tej, 2 bögre víz, késhegynyi õrölt fehér bors, 1 teáskanál cukor, 4 teáskanál vaj (margarin), 1 teáskanál apróra vágott koriander levél, 3 teáskanál kukoricaliszt, só

  • Vöröskáposzta-saláta

    Négy közepes fej vörös káposztát megtisztítunk, meggyalulunk - vagy vékonyra vágunk - és besózunk. Ugyanakkor külön edényben 4 paradicsompaprikát is megtisztítunk és csíkokra vágva besózunk.

  • Rablóhús

    Hozzávalók:

    - 30 dkg csirkemellfilé
    - 15 dkg kockázott húsos
    - füstölt szalonna
    - 4 csirkemáj
    - 12 konzerv gombafej
    - 12 szem gyöngyhagyma
    - fûszer olaj
    - só

  • Rizses pulykasaláta déligyümölccsel

    Hozzávalók: 20 dkg hosszúszemû rizs, szárnyas fûszervarázs, 50 dkg pulykamell filé, 3 narancs, 2 banán, 2 evõkanál borecet, 1 kávéskanál mustár, 3 evõkanál olaj, tabasco szósz, õrölt bors, só.

  • Csirkemájas-barackos pite

    Hozzávalók: 1 kerek bolti levelestészta, 30-40 dkg csirkemáj, 1 õszibarackkonzerv, 1 közepes fej hagyma, só, bors, 1 tk pirospaprika, 1 tk morzsolt majoranna, 1 ek liszt, 3 ek olaj, reszelt sajt.

  • Gombás göngyölt hús (kímélõ étel)

    Egy szép, száraz tömör marhahúsdarabot (felsált vagy fartõt) megtisztítunk minden hártyától, és késsel úgy vágunk be, hogy egy nagy, téglalap alakú szeletet kapjunk.

  • Libamell vadasan

    Hozzávalók: 1-2 nyúzott libamell.

  • Rakott zöldbab sajttal

    Hozzávalók: 80 dkg zöldbab, 2 pár debreceni, 4 tojás, 2 dl tejföl, 15 dkg sajt, 5 dkg vaj, só, ételízesítõ.

  • Hagymás palacsintacsíkok

    Hozzávalók: 2 db tojás, 30 dkg liszt, 3 dl tej, 1 pohár tejföl, 3 fej hagyma, sütéshez: olaj, 1 teáskanál só.

  • Kebab döneresen

    Hozzávalók:

    2 kg borjú vagy bárányhús, hagymalé, só, bors, olaj

  • Banánlikõr

    Elkészítése: 1/2 kg banánt felszeletelünk, és egy zománcos edényben cukorral lerétegezzük, 3 nap után szitán áttörjük, s a szitán még átengedünk 1 dl vizet.