rss
  • Sajtos, baconos csirkemell

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 kg csirkemell filé, só, 1 cs. bacon szalonna, liszt, 3 db tojás, kb. 15 dkg reszelt sajt.

    A csirkemell filéket cikkekre aprítsuk, kiklopfoljuk és mindkét oldalukat besózom. Kikészítünk 3 tányérba: lisztet, felvert tojást, sajtot reszelve, és ezekben panírozzuk meg a hússzeleteket. Tehát elõször lisztbe, majd felvert tojásba, majd reszelt sajtba forgatjuk a hússzeleteket, ezután egy sütõpapírral terített tepsibe fektetjük õket szépen, egymás mellé.

    Baconszeletekkel borítjuk be a húsokat. Elõmelegített sütõben 210 fokon kb.. 45 perc alatt ropogós aranyszínûre sütjük az egészet.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Színes húsvéti saláta

    Hozzávalók: 1 db fejes saláta, 1 db kígyóuborka, 250 g paradicsom, 1 csomag hónapos retek, 2 db tojás, 3 db különbözõ színû kaliforniai paprika, 250 g zöldbab vagy kinai konzervbab, Az öntethez;100 ml fokhagymás olívaolaj,1-1 bazsalikom és tárkony, só, õrölt bors, 1 darab citrom leve, 3 ek. akácméz;

  • Tejfölös lecsó

    Hozzávalók:
    5-6 nagyobb zöldpaprika, 1 jó nagy fej vöröshagyma, 4-5 dkg zsír vagy 4 evõkanál olaj, 1 bõ teáskanál pirospaprika / édes /, 2 paradicsom, 1 teáskanál liszt, 1 dl tejföl, só ízlés szerint.

  • Francia burgonya

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 2 dl tejföl, 1 tojássárgája, 1 evõkanál olaj, 3 dkg vaj, só.

  • Aljotta

    Hozzávalók 4 személyre: 800 g tengerihal, 2 db vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 6 db paradicsom, 80 g rizs, 40 ml olívaolaj, só, õrölt bors, babérlevél, mentalevél, majoránna, 1db limett.

  • Csülkös rakott krumpli

    Hozzávalók: 1 db fõtt, füstölt csülök, 2 kg krumpli, 2 pohár tejföl, 1 pohár tejszín, 2 fej vöröshagyma, 20 dkg trappista sajt, 6 db fõtt tojás, olaj, mustár, ketchup, bors.

  • Tiroli rétes

    Hozzávalók: Vajastészta, 3 tojás, 15 deka cukor, 15 deka dió vagy mogyoró.

  • Gyümölcsös nõi szeszély

    15 dkg Rama margarint habosra kavarunk. 30 dkg õrölt diót fél csomag sütõporral összekeverünk és a vajhoz adjuk. Édesítõszerrel és sóval ízesíthetjük. Ha szükséges, kevés tejet adhatunk hozzá.

  • Meggyivólé cukor nélkül

    Hozzávalók: érett meggy (tetszés szerinti mennyiségben), kg-onként 5 dkg összetört meggymag, 4-5 evõkanál folyékony édesítõ, 1 mokkáskanál nátrium-benzoikum.

  • Húsvéti sonkás batyu

    Hozzávalók: 50 dkg leveles tészta, 30 dkg fõtt füstölt sonka, 2 fõtt tojás, 1 csomag újhagyma, 15 dkg reszelt sajt, 5 dkg hántolt tökmag;

    A kenéshez: 1 tojás;

  • Stíriai metélt

    Hozzávalók: liszt 40 dkg, tojás 1+4 db, túró 0.5 kg, vanília fél rúd, tejföl 2.5 dl, cukor 10 dkg, vaj 5 dkg, só késh.

  • Kapros krumplileves

    Hozzávalók:

    50 dkg újburgonya; 3 dkg vaj; 5 dkg liszt; 1 dl tejföl; 0,5 dl tejszín; só; fehérbors; balzsam ecet kb.3 evõkanál; 1 csomag friss kapor

  • Spenótos masnitészta

    Hozzávalók: só, bors, 10 dkg mozarella sajt, 2 dl tejszín, 3 gerezd fokhagyma, 4-5 dkg vaj, 1 kg spenót, 40 dkg masnitészta.

  • Hagymaleves

    Hozzávalók:

    - 150 g vöröshagyma
    - 80 g póréhagyma
    - 25 g vaj
    - 25 g búzaliszt
    - 650 ml alaplé
    - 100 ml száraz fehérbor
    - ízlés szerint só
    - ízlés szerint morzsolt kakukkfû
    - ementáli sajt

  • Brokkolis penne

    Hozzávalók: 70 dkg brokkoli, 20 dkg penne tészta, 2 dl tejszín, 15 dkg krémsajt, 50 dkg sonka, 1 paprika, egy csipet só, egy csipet bors, 50 dkg trappista.

  • Fokhagymás füstölt csülökfalatok

    Hozzávalók: 1 fõtt füstölt csülök, 1 db egész tojás, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3-4 evõkanál finomliszt, ½-1 dl tej (vagy csülökfõzõlé), ízlés szerint törött fekete bors, késhegynyi csípõs paprika, 1 evõkanál mustár.

  • Adventre: mézes sütemény

    Hozzávalók: 1 kg liszt, 2,5 dl olaj, 8 kanál olvasztott méz, 30 dkg cukor, 5 egész tojás, 1 cs. vaníliás cukor, 3 mokkáskanál szódabikarbóna, citromhéj reszelve, fahéj, szegfûszeg, 3 tojásfehérje.

  • Cukkinis rakott tészta

    Cukkinis rakott tésztaA tésztát kifőzzük, leöblítjük, félretesszük. A cukkinit vékony csíkokra vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk. 5 dkg vajból, lisztből, tejből besamelt készítünk (világos vajas rántás tejjel kiforralva/, ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval.) A maradék vajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük az összepréselt fokhagymát. Egy-két percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a cukkinit és a kiengedett parajt. Sózzuk, borsozzuk. 8-10 percig pároljuk, majd felöntjük a tejszínnel. Ha felforr, levesszük a tűzről és belekeverjük a kifőtt tésztát, tepsibe, vagy jénaiba terítjük.

  • Mézes-citromos csirke (diétás)

    Hozzávalók:

    2 csirkecomb, 1 csirkemell, 3 evõkanál méz, 1 citrom leve, 3 sárgarépa, víz, szójaszósz, só, gyömbér, kurkuma, sáfrányos szeklice

  • Gyümölcs linzer

    Hozzávalók: 25 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 35 dkg liszt, 2 tojás, 1 cs. vaniliás cukor, 1/2 cs. sütõpor, kandírozott gyümölcs.

  • Almás kukoricasaláta

    Hozzávalók: 30 dkg mélyhûtött kukorica, 1 szál sárgarépa, 1 Jonatán alma, 5 dkg majonéz, 1 dl tejföl, 1 teáskanál mustár, 1 teáskanál citromlé.