rss
  • Karalábés-burgonyás csirkemell

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 60 dkg burgonya, 40 dkg karalábé, 80 dkg csirkemell, 2,5 dl fõzõtejszín, 15 dkg sajt, 2 ek. vaj, 2 ek. liszt, szerecsendió, só, fehérbors.

    A burgonyát, karalábét meghámozzuk, pici kocka formára aprítsuk és sózott vízben fõzzük meg. Ha megfõtt, a levébõl félreteszünk 3 dl-t. A csirkemellet keskeny cikkekre aprítsuk, megsózzuk, megborsozom és némi olajon mindkét oldalát aranybarnára sütjük. A húst félretesszük és a visszamaradt zsiradékban a vajat felforrósítjuk, megszórjuk a liszttel, majd ha picit megpirult hozzáadjuk a 3 dl zöldséglevet és a fõzõtejszínt.

    Ezt a mártást fûszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval. Egy tûzálló tálat kivajazunk, alulra fektetjük a krumpli-karalábé keverékét, rárakjuk a húst, majd leöntjük a mártással. Tetejére sajtot reszelünk. 30 perc alatt jól átsütjük.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Marhapogácsa

    Hozzávalók: 60 deka marhahús, 1 deka só, pici törött bors, 5 deka zsír, 1 deka liszt és 1 evõkanál paradicsom.

  • Prosciutto e melone

    Hozzávalók: 1 db sárgadinnye, 30 dkg pármai sonka.

  • Csirkemell mogyorómártással

    Hozzávalók: 1 kg csirkemellfilé; 2 evõkanál szárnyas fûszerkeverék (ízlés szerint) ; 30 dkg piros husú paprika; 1 csokor újhagyma; 1 dl olivaolaj; 10 dkg tisztított amerikai mogyoró; 6 dkg mogyoróvaj; 2 dl tejszín.

  • Fokhagymás, olajos, feferonis makaróni

    Hozzávalók: fél kiló csõtészta, 3 gerezd fokhagyma, 2 fefferoni (kutyapöcsü, vagy macskapöcsü erõspaprika), 5 ek olaj, 10 dkg reszelt parmezán, só.

  • Mustos marha

    Hozzávalók: 1 kg marhalábszár, fél l must, 2 húsleveskocka, 1 sárgarépa, egy gyökér, késhegynyi pirospaprika, késhegynyi frissen õrölt feketebors, 1 dl tejföl, só.

  • Pácolt sonka sajtbundában

    Elõzõ este a tejbe belekeverjük a megtisztított és szétzúzott fokhagymát, majd a borssal ízesítjük. A sonkát egyformán fél centi vastag szeletekre vágjuk és a tejbe beletesszük. Az edényt lefedjük, és másnapig a hûtõszekrényben tartjuk.

  • Tejszínes mustármártás

    Hozzávalók: 3 ek liszt, 3 ek mustár, 3 ek vaj, 3/4 l húsves, só, cukor, tejszín;

  • Forró sajtos gombás stangli

    Hozzávalók: 8-10 sós kifli, 15 dkg gomba, fél pohár tejföl, 1 evõkanál liszt, 1 csokor petrezselyem, 1 fej hagyma, 1 kávéskanál olaj, 10 dkg trappista, 1 kávéskanál vaj, késhegynyi pirospaprika, 1 teáskanál só, Vegeta.

  • Szõlõs máj

    Hozzávalók: 4 egész csirkemáj (szív is lehet vele), 1-1 fürt fehér és piros szõlõ, 1,5 dl vörösbor, vaj, szendvicskenyér, só, bors.

  • Bakonyi betyárleves

    Hozzávalók: 35 dkg marhaszegy, 1 pár csirkecomb, 20 dkg vegyes zöldség, 1 fej hagyma, só, egész bors, csípõs paprika, csusza tészta, 1 egész tojásból és a hozzávaló lisztbõl;

  • Görög uborkasaláta

    Hozzávalók: 50 dkg uborka, 2 dl tejföl, 4 gerezd fokhagyma, só, 1 csokor kapor, 1 kiskanál cukor, 1 evõkanál borecet.

  • Ananászital

    Hozzávalók: 1 szelet friss ananász, 1,5 dl vörösbor, 1 evõkanál citromlé, 1 dl fekete tea, 1 teáskanál rum, édesítõpor.

  • Zöldséges, sáfrányos haltál

    Hozzávalók: 2 evõkanál vaj, 1 közepes hagyma, 20 dkg sárgarépa, 2 közepes póréhagyma, 5 szál zeller, 1 kiskanál sáfrány, 2 dl száraz fehérbor, 7 dl hal-alaplé, só, õrölt fehérbors, fél citrom leve, 60 dkg tengeri halfilé, 15 dkg garnéla.

  • Csirkemáj fehérborban

    Hozzávalók: 40 dkg csirkemáj, liszt, só, bors, 4 ek. olaj, 20 dkg szeletelt gomba, 1 zöldhagyma vagy kis fej hagyma aprítva, 1 dl száraz fehérbor, 1 dl húsleves, 1 babérlevél, 4-6 ek. aprított petrezselyem.

  • Sajtos sonkás reggeli tükörtojással

    Hozzávalók: Személyenként 2-2 szelet Gici grillsajt, borsos és fokhagymás (Gictej-tõl), 60 g gépsonka (pápai), 1 db tojás, pár csepp olaj. A díszítéshez koktél paradicsom és petrezselyemzöld.

  • Májjal töltött tojás

    Hozzávalók 8 személyre: 8 db tojás, 10 dkg kenõmájas, 2 evõkanál tejföl, 1 evõkanál mustár, só, õrölt bors, 1 csokor petrezselyemzöld, 2-3 db piros retek.

  • Havasi házikó

    A krémmel a középsõ lapot megtöltjük, a két szélét ráborítjuk. Hosszúkás háromszöget kapunk, mint egy házikó teteje. Csokimázzal kenjük meg, és kókusszal megszórjuk, vagy a tészta külsejét megkenjük vajas krémmel és kókusszal jól megszórjuk.

  • Kantoni Fu-yung tojás

    Hozzávalók: 6 tojás, 1 kisebb gyömbér reszelve, 5-6 közepes gomba felszeletelve, 3 újhagyma.

  • Apricot Nog

    Turmixgépben kevés jéggel összedolgozzuk, füles pohárba öntjük, s a tetejére szerecsendiót reszelünk.

  • Kajszibarackkal sütött karaj

    Hozzávalók:

    - 1 kg kicsontozott sertéskaraj
    - 1 nagyobb hagyma
    - 1 dl olaj
    - 2 ek paradicsompüré
    - só
    - õrölt fekete bors
    - 1 dl fehérbor
    - fél citrom leve
    - 50 dkg kajszibefõtt.