rss
  • Hagymás tyúkmáj

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 50 dkg tyúkmáj, 6 vöröshagyma, 10 dkg tyúkzsír, só, bors.

    A zsírt felforrósítjuk, beletesszük a felkarikázott hagymát, és megpároljuk. Rátesszük a tiszta, száraz, felcsíkozott májakat, borssal ízesítjük, majd megsütjük. Megsózzuk, és párolt zöldségkörettel tálaljuk.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Cseresznyés rántotta

    Hozzávalók 2 személyre: 12 dkg cseresznye, 25 dl tej, 2 tojás, cukorpótló por.

  • Gombás pacal

    Tíz emberre számolom a hozzávalókat. Elsõként abároló-vizet forralok a bográcsban, ebbe belekerül 4 fej vöröshagyma karikára vágva, szemes bors, babérlevél, egy citrom félbevágva. A pacalt kb. 3 kg- nagyobb darabokra vágva teszem bele és vagy egy órán át, fõzöm.

  • Párolt csirke joghurttal

    Hozzávalók: 4 db csirkecomb lebõrözve, 1 db nagy fej vöröshagyma, 1 pohár joghurt, vaj, só vagy ételízesítõ, õrölt fehér bors.

  • Sajtos kivi-saláta

    Kedvenc salátájából tépkedjen össze 1/2 fejnyit, kockázzon fel 2 kivit és 1 szeletke Gouda vagy Trappista sajtot.

  • Hawaii tekercs

    Hozzávalók: 8 vékony, nagy szelet gépsonka, 8 vékony szelet ömlesztett sajt, 4 karika ananászbefõtt, 2 db egész tojás kevés liszt, valamint zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Madártej

    MadártejTojásfehérjét a sárgájától különválasztjuk, fehérjébe egy evőkanálnyi citromlét teszünk, (ettől biztos, hogy verődni fog), jó keményre felverjük kb.10 dkg cukorral. Közben egy nagy lábasba felteszünk vizet főni, mikor forr, és a fehérje is jó kemény, akkor evőkanállal beleszaggatunk a fehérjéből, úgy, hogy ne érjenek össze. Nem szabad sokáig főzni, mert akkor is összeesik a hab. Úgy 4-5 másodpercig várunk és fordítjuk, kitesszük egy edénybe, lefedjük, hogy ne hűljön ki. Az összes fehérjét így kiszaggatjuk, ha kész van, feltesszük a tejet forrni.

  • Argentin rakott bab

    Hozzávalók: 60 dkg darált marhahús, 30 dkg áztatott, száraz tarkabab, 1 felaprított nagy hagyma, 2 ek. zsír, 2 felaprított hegyes csípõs paprika, 1 ek. paradicsompüré, 0,5 mk. szurokfû, 1 tk, apróra vágott petrezselyemzöld, 1 ek. citromlé, só, 2 karikára vágott paradicsom, 6 szelet füstölt szalonna.

  • Alma-tök lekvár

    Hozzávalók:

    50 dkg tök, 50 dkg alma, 25 dkg gyümölcscukor, 1 zacskó zselésítõ por

  • Méteres sütemény

    Hozzávalók:

    A tetejére:

    - 30 dkg étcsokoládé
    - 8 dkg margarin

    A krémhez:

    - 3 evõkanál rum
    - 30 dkg porcukor
    - 5 evõkanál kristálycukor
    - 7,5 dl tej
    - 2 csomag fõzni való puncs ízû pudingpor
    - 30 dkg margarin

    A tésztához:

    - 2 púpozott evõkanál keserû kakaópor
    - 52 dkg finomliszt
    - 1,5 csomag sütõpor
    - 2+1 dl szobahõmérsékletû víz
    - 52 dkg porcukor
    - 8 db nagy tojás
    - 25 dkg margarin

  • Kínai csirkeleves

    Hozzávalók: 1 csirke, 3 dkg szárított kínai gomba, 2,5 l csirkehúsleves, 1 csomag vegyes zöldség, 5 dkg kínai rizsgombóc, sárgarépa, zeller, póréhagyma, 34 dkg bambuszrügy, szójaszósz, chili.

  • Sonkás zöldségleves

    Hozzávalók:

    - 4 kisebb, zsenge sárgarépa
    - 2 fej karalábé
    - 1 fej brokkoli
    - 1 evőkanál vaj
    - 1 csapott evőkanál liszt
    - 1 l zöldségleves (lehet kockából is)
    - 10 dkg zöldborsó
    - 15 dkg gépsonka
    - 1 csokor petrezselyem

  • Sajtos-tejfölös göngyölt hús

    Hozzávalók: 8 szelet hús (fehérpecsenye, csirke- vagy pulykamell, sertéscomb), 8 szelet füstölt tarja, 8 kis rúd sajt, 1 pohár tejföl, só, bors, olaj, fokhagyma, pirospaprika.

  • Gyümölcshabkrémek

    A következõ gyümölcsvelõk verhetõk könnyen habbá: az alma, a málna, a ribiszke és az ananászbarack passzírozott anyaga. E gyümölcsfélékbõl elõállított habokat levelestésztából készült lapok vagy piskótalapok közé szokták tölteni, majd 4.5-5 dkg-os szeletekre darabolni.

  • Virslivel töltött kifli

    Hozzávalók:

    - 3 dl tej
    - 1 kiskanál kristálycukor
    - 5 dkg élesztõ
    - 50 dkg finomliszt
    - 1 púpozott kiskanál só
    - 1,5 dl étolaj
    - 6 db virsli
    - 1 tojás
    - 10 dkg reszelt sajt

  • Zsemlegombóc

    Hozzávalók: 3-4 szikkadt zsemle kockára vágva, liszt ízlés szerint, só, 1 pohár forró víz, vaj a pirításhoz, víz a kifõzéshez.

  • Köménymagos rudacskák

    Hozzávalók: 200gr tehéntúró, 200gr teavaj, 200gr liszt, só, a kenéshez 2db tojássárgája és köménymag.

  • Raguval töltött cukkini

    Hozzávalók:

    - 2 nagy tölteni való cukkini
    - 50 dkg darált sertéshús
    - 1 dl tejszín
    - 10 dkg pizzamozarella sajt
    - 1 nagy fej vöröshagyma
    - 1 ek bazsalikom
    - 2 ek olívaolaj
    - 1 kis darabka vaj
    - 3 dl paradicsompüré vagy paradicsomlé
    - 2 gerezd fokhagyma
    - só
    - bors

  • Gombapörkölt

    Hozzávalók: 1 nagy fej hagyma, 600 gr gomba, 1 gerezd fokhagyma, teáskanál õrölt paprika, só, bors, babérlevél, kis doboz tejföl, 2 evõkanál liszt, 1 húsleves kocka.

  • Spenótleves roqueforttal

    Hozzávalók: 30 dkg friss vagy 1 csomag mirelit spenót, 2 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál liszt, 1 teáskanál olaj, 3 dl tej, 10 dkg roquefort sajt, 1 teáskanál só, vegeta;

  • Tepertõs leveles pogácsa

    Hozzávalók: 15 dkg töpörtyût apróra vágok és elkeverem 40 dkg liszttel, 10 dkg zsírral, 1 tojás sárgájával, 2 kk sóval és 3 - 4 EK tejföllel jól összegyúrom.