rss
  • Gombás sonkarizottó

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 50 dkg fõtt füstölt sonka, 50 dkg párolt rizs, 25 dkg csiperke, 20 dkg zöldborsó, 15 dkg vaj, 15 dkg parmezán sajt, 5 dl édes bormártás, 1 csokor petrezselyemzöld, fehér bors, szerecsendió, só.

    A gombát megmossuk, felkockázzuk, és forró vajon félig megpároljuk. Rátesszük a felkockázott sonkát, sóval, borssal és felaprított petrezselyemzölddel ízesítjük, majd tovább pároljuk.

    A borsót megfõzzük, leszûrjük, majd a rizshez adjuk, a sajttal, gombás sonkával és a bormártással együtt. Kivajazott formába rakjuk, lenyomkodjuk, majd kiborítjuk, és sajttal megszórva és bormártással tálaljuk.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Angol sertésborda

    Keverjünk össze egy mokkáskanál sót fele annyi törött borssal, csipet curryvel, meg egy gerezd szétnyomott fokhagymával, és dörzsöljünk be vele 8 szelet kicsontozott, vékonyra vert sertésbordát. Néhány órára tegyük hûtõszekrénybe.

  • Görög tepsiben sült krumpli

    Hozzávalók: 8 nagy szem krumpli (kb. 1 kg), 5-6 ek olivaolaj, só, õrölt feketebors.

  • Töltött libanyak

    Hozzávalók: 2 jókora libanyakbõr, 2 fõtt libazúza, 10 dkg máj, 15-20 dkg fõtt, ledarált libaaprólékhús vagy darált marhahús, 10 dkg szegfûgomba (csibegomba), 2 zsemle, 2 kanálnyi libazsír, 1 tojás, 1 csokor petrezselyem, bors, 1 fej vöröshagyma, késhegynyi majoránna, só.

  • Káposztás rétes

    Hozzávalók: 1 kg fejeskáposzta, 10 dkg zsír, vagy olaj, 3 dkg cukor, só, õrölt bors.

  • Kovászos uborka

    A 10-15 cm hosszú, testesebb és hibátlan uborkákat alaposan mosd meg (jó, ha elõbb áznak egy fél órát, hogy semmi szennyezõdés ne maradjon rajtuk), majd vágd le a két végüket.

  • Árpagyöngy leves

    Hozzávalók: 250 g füstölt kolbász, 150 g árpagyöngy, 100 g sárgarépa, 150 g burgonya, 100 g zeller, 50 g zsír, 50 g liszt, 30 g vöröshagyma, 15 g fokhagyma, 10 g fûszerpaprika;

    ízlés szerint: só, õrölt bors, petrezselyemzöld;

  • Tarka szelet

    Hozzávalók:

    - 1 db tojás
    - 11 evõkanál porcukor
    - 1,5 dl olaj
    - 2 evõkanál kakaó
    - 15 evõkanál liszt
    - 1 kávéskanál szódabikarbóna
    - 2 dl tej
    - 25 dkg túró
    - 1 db tojás
    - 5 evõkanál porcukor
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 1 evõkanál búzadara

  • Ciprusi húsvéti leves

    Hozzávalók: 80 dkg bárányhús csonttal, 2 liter víz, 1 közepes nagyságú vöröshagyma, 3 zellerszár, 1 csokor petrezselyem, 10 dkg rizs, 3 tojássárgája, 1 evõkanál finom kukoricaliszt, 1 csésze tej, só, bors.

  • Kölesfelfújt

    Hozzávalók: 3 pohár fõtt köles, 2 pohár reszelt sárgarépa, 3 pohár reszelt alma, 1 tk fahéj, 2 db tojásfehérje, fél marék darált dió, fél marék mazsola.

  • Tarkabab currys mártásban

    Hozzávalók: 40 dkg bab, 1 babérlevél, 1 kávéskanál kurkuma, 1 kávéskanál csemege pirospaprika, 1 evõkanál vaj, 1 liter víz; a curryhez: 4 paradicsom, 25 dkg Pannónia sajt, 1-1 evõkanál vaj és olívaolaj, 2-2 evõkanál koriander és finomra reszelt gyömbér, 1 evõkanál kömény, fél kávéskanál édeskömény, 1 kávéskanál kurkuma, 2 evõkanál citromlé, 1 evõkanál só, 1 csokor finomra vágott petrezselyem.

  • Toscanai paradicsomleves

    Hozzávalók: 50 dkg érett paradicsom, 30 dkg szikkadt fehérkenyér, 2 gerezd fokhagyma, 4 ek olivaolaj, 1 liter forró húsleves, 1 csomó bazsalikom, só, bors.

  • Kacsasaláta

    Hozzávalók:


    kacsamell, 2ek halszósz, fél zöldcitrom leve, fél narancs leve, 1 chili (aprítva), 1cm gyömbér, (reszelve), néhány csepp szezámolaj (opcionális)

  • Almachips

    Hámozd meg az almát, és vágd vékony, kb. 2 mm-es szeletekre. Tedd egy enyhén kiolajozott tepsibe, és kb. 90 fokon süsd két és fél órán keresztül.

  • Tiramisu

    TiramisuA feketekávét kikeverjük a likőrrel. A tojásokat felütjük, a sárgáját és a fehérjét különválasztjuk. A tojássárgákat a kristálycukorral és a vaníliással, valamint a citromhéjjal habosra keverjük, a fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. Összekeverjük a tojássárgájával készült krémet a mascarpone krémmel és lazán belekeverjük a tojáshabot. A piskóta felét a tálba sorban elhelyezzük és mindegyiket belemártjuk a likőrös kávéba. Rákenjük a krém felét, ráhalmozzuk a következő sor mártott babapiskótát, majd a maradék krémmel befedjük.

  • Citromos avokádó-krémleves

    Hozzávalók: 3 érett avokádó, 4 deci húsleves, 1 deci száraz fehérbor, 2 deci tejszín, 1 evõkanál olívaolaj, 1 citrom leve, só, õrölt bors.

  • Túrós muffin

    Hozzávalók:

    15 dkg vaj, 30 dkg kristálycukor, 1 cs. vaníliáscukor, 1 citrom reszelt héja, 4 tojás, 2, 5 dl tejföl, 1/2 kg rétesliszt, 1 cs. sütõpor, 20 dkg túró, 15 dkg mazsola, só, kb. 1 ek. rum

  • Tavaszi borsóleves

    Hozzávalók:

    - 50 dkg zöldborsó
    - 2 db sárgarépa
    - 2 db fehérrépa
    - zeller
    - petrezselyem
    - zöldpaprika
    - paradicsom
    - 1 db vöröshagyma
    - 2-3 gerezd fokhagyma
    - 3-4 húsleveskocka
    - 2 evõkanál olaj
    - ízlés szerint cukor
    - 50 dkg felsõ csirkecomb
    - pici pirospaprika
    - só
    - bors
    - 2 db tojás
    - liszt ízlés szerint
    - só

  • Fûszeres csirkemell juhtúrós, parajos pennével

    Hozzávalók: 4 csirkemell, 6 dkg aszalt paradicsom, negyed csokor petrezselyem, negyed csokor bazsalikom, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, 40 dkg penne (tollhegy) tészta, 12 dkg juhtúró, 10 dkg friss parajlevél, só, bors, 3 gerezd fokhagyma, 2 paradicsom, õrölt bors, cukor.

  • Gombafasírt

    A megtisztított gombát vágd apróra. A zsemlét áztasd tejbe és jól csavard ki, majd dolgozd össze a gombával, a tojással és két evõkanálnyi zsemlemorzsával.

  • Csokoládés amaránt szelet

    1-6-ig egy lábasba bemérjük és kb. 5 percig fõzzük. A végén bekeverjük az amarántot és a mazsolát, rummal és vaníliás cukorral ízesítjük.

    A masszát egy alufóliával kibélelt õzgerincsütõbe tesszük. Kihûlés után deszkára borítjuk, felszeleteljük és pattogatott amarántban meghempergetve tálcán tálaljuk.