rss
  • Gombás sonkarizottó

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 50 dkg fõtt füstölt sonka, 50 dkg párolt rizs, 25 dkg csiperke, 20 dkg zöldborsó, 15 dkg vaj, 15 dkg parmezán sajt, 5 dl édes bormártás, 1 csokor petrezselyemzöld, fehér bors, szerecsendió, só.

    A gombát megmossuk, felkockázzuk, és forró vajon félig megpároljuk. Rátesszük a felkockázott sonkát, sóval, borssal és felaprított petrezselyemzölddel ízesítjük, majd tovább pároljuk.

    A borsót megfõzzük, leszûrjük, majd a rizshez adjuk, a sajttal, gombás sonkával és a bormártással együtt. Kivajazott formába rakjuk, lenyomkodjuk, majd kiborítjuk, és sajttal megszórva és bormártással tálaljuk.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Ananászfelfújt

    Hozzávalók: 50 g margarin, 25 g méz, 20 dkg sovány krémsajt, 1 tojás, 25 g õrõlt mandula, 25 g rizsliszt, 1 kávéskanál reszelt narancshéj, 37,5 dkg friss ananász.

  • Zöldséglé

    Hozzávalók 4 pohárhoz: 6 dl joghurt, 4 dl zöldséglé, só, fehérbors, 2 evõkanál vagdalt petrezselyem.

  • Képviselõfánk

    10 deka vajat 10 evõkanál vízzel felforralunk. Ha jól forr, 10 deka 0-ás grízes lisztet szórunk bele s kevergetés mellett sûrûre fõzzük. A tûzrõl levéve, egyenként 4 egész tojást keverünk hozzá, majd sütõlemezre kis, tojásdad alakú halmokat rakunk, és forró sütõben sütjük.

  • Aranygaluska - kakaósan - vaníliasodóval

    Hozzávalók: 65 dkg liszt, 3 dl tej, 6 dkg cukor, 2 cs. vaníliás cukor, csipetnyi só, 4 tojás sárgája, 10 dkg olvasztott margarin, 1 narancs reszelt héja, 5 dkg élesztõ. A szóráshoz: 25 dkg darált dió, 15 dkg porcukor, 2 cs. vaníliás cukor, 2 ek. kakaópor, és 1 ek. õrölt fahéj keveréke. Kenéshez: 20 dkg olvasztott margarin. Vaníliasodóhoz: 1,2 l tej, 2 cs. vaníliás pudingpor, 2 cs. vaníliás cukor, 8 tojás, 20 dkg porcukor.

  • Chilipaprikás sügér

    Hozzávalók: 4 db 50-60 dkg-os sügér, 4 gerezd fokhagyma, 4 zöldhagyma, 1 fej vöröshagyma, 4 szál kakukkfû, fél chili paprika, 1 kávéskanál õrölt fekete bors, 1 citrom kifacsart leve, 1 csokor petrezselyem, 2 evõkanál olívaolaj, 4 babérlevél néhány szem szegfûbors, durva szemcséjû só.

  • Foszlós kalács

    Hozzávalók: 30 dkg liszt (25 cm-es kalácsformához), 2 dkg élesztõ, 1 csapott evõkanál cukor, 5 dkg vaj, 1 tojás, 8 db édesítõ tabletta (én Süssina-t használok), 1/2 citrom reszelt héja, nagyobb csipet só, kb. 2 dl tej (a liszt minõségétõl függõen);

  • Paradicsom leves

    Hozzávalók: 1/2 kg paradicsom, 2 bögre víz, 1 közepes méretû sárgarépa, 1 hagyma, 2 szegfûszeg, 1 kis darab fahéj, késhegynyi fehérbors, 4 teáskanál vaj (margarin), késhegynyi feketebors, 1 mokkáskanál pirospaprika, 2 1/2 teáskanál kukoricaliszt, 2 teáskanál cukor, só, pirított zsemle vagy kenyér darabkák.

  • Sajtos-sonkás karfiol

    A citromlével, szerecsendióval és egy pici sóval ízesített húslevesben puhára pároljuk a karfiolt, hagyjuk, hogy a leve csaknem elpárologjon, jól lecsepegtetjük. Kivajazott tûzálló tálba helyezzük. A sonkaszeletek egyik oldalát vékonyan megkenjük mustárral, betakarjuk vele a lerakott karfiolt, tetejét befedjük a vékony sajtszeletekkel.

  • Csülkös pörkölt

    Hozzávalók: 2 db elsõ sertéscsülök, 50-60 dkg sertéslapocka, hagyma, só, bors, pirospaprika, 2 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika, 2 paradicsom, 1 kg burgonya, 25 dkg kézi tarhonya.

  • Húsvéti csülöktál

    Hozzávalók: füstölt fõtt csülök, zöldhagyma, fõtt tojás, frissen reszelt torma, ecetes torma, frissen õrölt feketebors.

  • Zsemlegombóc

    Hozzávalók: 3-4 szikkadt zsemle kockára vágva, liszt ízlés szerint, só, 1 pohár forró víz, vaj a pirításhoz, víz a kifõzéshez.

  • Zöldséges halleves

    Hozzávalók: 20 dkg fagyasztott tonhal, 3 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 1 nagy fej hagyma, 5 evõkanál vaj, 2 kanál liszt, 3 tojás, 1 marék mazsola, 3 evõkanál õrölt dió, só, cukor, bors, kevés õrölt gyömbér, kb. 10 evõkanál maceszdara.

  • Bakonyi betyárleves

    Hozzávalók: 40 dkg borjúcomb, 10 dkg füstölt szalonna, 15 dkg erdei gomba, 20 dkg leveszöldség, 15 dkg hagyma, 3 dl tejföl, 2 ek liszt, 1 csomó kapor, 1 paprika, 1 paradicsom, 1 csapott ek paprika, 1 csapott ek só, késhegynyi bors.

  • Morzsagombóc

    Hozzávalók: 25 dkg zsemlemorzsa, 8 dkg margarin, 3 tojás, 1 ek. liszt, só. A tetejére: 2 dkg margarin, 5 dkg zsemlemorzsa, tejföl vagy sárgabaracklekvár.

  • Élesztõs pogácsa

    Hozzávalók: 1 dkg élesztõ, 1,5 dl tej, 28 dkg liszt, 14 dkg zsír, 1 db tojássárga, 1 kávéskanál tejföl, 1 mokkáskanál cukor, só, a kenéshez: 1 db tojássárga.

  • Erdei gyümölcsturmix Béres Alexandra módra

    Hozzávalók: körte 100 g, mirelit ribizli 60 g, VITAMÓR light meggybefõtt 30 g, tej, 1,5%-os 100 g, kávétejszín 50 g, fahéj, szegfûszeg, édesítõ.

  • Édes-savanyú chilis uborka

    Hozzávalók 4 személyre: 2 salátauborka, só, 1 csõ piros húsú chili, frissen õrölt fehér bors, kevés cukor, 2 ek. fehérborecet vagy rizsecet, 2 ek. olaj (pl. szójaolaj).

  • Hideg májas hurka

    Hozzávalók: 1 kg disznómáj, 1 kg tokaszalonna, 25 dkg vöröshagyma, 10 dkg zsír, 1 dkg törött feketebors, 1 teáskanálnyi pástétomfûszer, só;

  • Gyümölcssaláta joghurtos-túrós öntettel

    Hozzávalók: 25 dkg alma, 25 dkg körte, 1 doboz ananászkonzerv, 20 dkg aszalt szilva, 10 dkg porcukor, 2 pohár joghurt, 25 dkg túró, 2 db citrom.

  • Tárkonyos húsgombócleves

    Tárkonyos húsgombóclevesA hagymát apróra vágjuk, a répát-burgonyát meghámozzuk, a répát karikákra a burgonyát kockákra vágjuk. A hagymát az olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a répát, burgonyát, borsót, zöldbabot, szeletelt gombát. 1-2 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a tárkonyt, borsot, sót és felöntjük a vízzel. Addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. Addig elkészítjük a gombócokat is had álljon kicsit. A darált húshoz adjuk a tojást, búzadarát, aprított petrezselymet, sózzuk, borsozzuk és alaposan összekeverjük, majd amíg a zöldségek megpuhulnak, hagyjuk pihenni.