2024.04.25. - Márk

Gombás sonkarizottó

Hozzávalók: 50 dkg fõtt füstölt sonka, 50 dkg párolt rizs, 25 dkg csiperke, 20 dkg zöldborsó, 15 dkg vaj, 15 dkg parmezán sajt, 5 dl édes bormártás, 1 csokor petrezselyemzöld, fehér bors, szerecsendió, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A gombát megmossuk, felkockázzuk, és forró vajon félig megpároljuk. Rátesszük a felkockázott sonkát, sóval, borssal és felaprított petrezselyemzölddel ízesítjük, majd tovább pároljuk.

A borsót megfõzzük, leszûrjük, majd a rizshez adjuk, a sajttal, gombás sonkával és a bormártással együtt. Kivajazott formába rakjuk, lenyomkodjuk, majd kiborítjuk, és sajttal megszórva és bormártással tálaljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!