rss
  • Lazacsaláta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 30 dkg füstölt lazac, 1 citrom, 1 narancs, 2 ek olaj, só, 1 kk petrezselyem, 1 kk porcukor.

    loading...

    A narancsot, citromot lehámozzuk, majd felkockázzuk, ugyan ezt tesszük a hallal és leöntjük az olajból, kevés vízbõl, sóból, petrezselyembõl készült salátaöntettel.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Hering saláta

    Hozzávalók: 2 nagyobb hering, 1 fej saláta, 1 csomó újhagyma, 2-2 db paradicsom, zöldpaprika, 3-3 evõkanál borecet, és salátaolaj, só, cukor, õrölt bors.

  • Sajtos rántott zöldpaprika

    Hozzávalók: 50 dkg húsos, vastag zöldpaprika, 2 db egész tojás, 5 dkg liszt, 10 dkg zsemlemorzsa, 5 dkg reszelt parmezán sajt, 1 mokkáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 gerezd fokhagyma;

  • Ribiszkezselé

    Hozzávalók: 1 liter ribizlilé, 1 kg zselécukor, 1 citrom leve.

  • Csíki kakas

    Hozzávalók: 1 kakas, 1,5 kg savanyú káposzta, 15 dkg füstölt szalonna, 2 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 babérlevél, 3 dl tejföl, 2 ek. liszt, 1 kk. paprika, 2 ek. libazsír, só, bors.

  • Húsvéti kenyér

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 kocka friss élesztõ, 250 ml tej, 10 dk blansírozott darabos mandula, 15 dkg kandírozott citromhéj, apróra vágva, 25 dkg mazsola (nagyszemû), 10 dkg vaj, 20 ml rum, 50 cukor, 1 tojás, csipet so;

    Továbbá: 5 dkg olvasztott vaj, 1-2 ek porcukor;

  • Ananászos-currys csirke

    Hozzávalók:

    2 db csirkemell, 1 doboz ananászkonzerv, 3 dl tejszín, curry fûszerkeverék, olaj, só, bors, kiskanál liszt

  • Ecetes uborka kaporral (régi erdélyi recept)

    Hozzávalók: kis uborkák, kapor, 2-3 babérlevél, tormaszeletek, 1 kk. mustármag, 1 kk. szemes bors, 1 dkg szalicil, ecet, 5 dkg só, 3-4 kockacukor, 1/2 dkg timsó.

  • Májszelet roston

    Hozzávalók: 12 dkg máj, étolaj a bekenéshez, ízlés szerint só.

  • Tojáskrémes szendvics

    5 tojást keményre fõzünk, tisztítás után apróra felkockázzuk, és óvatosan elkeverjük 2 teáskanál mustárral, és 4 evõkanál majonézzel.

  • Ánizskrémleves

    Hozzávalók: 1 evõkanálnyi vaj, 2 fej hagyma, 2 szál közepes sárgarépa, ugyanennyi ánizsgumó, 2 db burgonya, só, fehér bors, 0,5 liter víz vagy húsleves, 1-2 evõkanál liszt, 0,5 liter tej, kis csokor snidling.

  • Wien batyu

    Hozzávalók: Bevert vajas-tészta, 3 tojás fehérje, 15 deka porcukor, egy kis reszelt citrom héja és 15 deka dió.

  • Sajtos karfiol

    Nagy fej karfiolt rózsáira bontunk, és egy leveskockával háromnegyedig megfõzzük. Lecsepegtetve, rózsáival felfelé kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tûzálló tálba tesszük.

  • Bum Bum Tequila

    Szerezzünk egy olyan poharat amelyik nehezen törik. (Ha lehet 1dl legyen). Öntsünk bele 3cl vagy 5cl TeQuilát majd öntsük a poharat tele Sprit-tal, majd ha ez megtörtént akkor rakjunk bele egy jégkockát. Majd igyuk meg.

  • Vajas zöldbab

    Friss zöldbabot megtisztítunk, sós vízben megfõzünk. Ha konzervbõl készítjük, akkor leöntjük a levét, szitán alaposan lecsöpögtetjük és leforrázzuk, így elvesszük a konzerv ízét.

  • Húsvéti sonkaleves

    Hozzávalók: 40 dkg nyers füstölt sonka vagy tarja (esetleg füstölt csülök), 50 dkg vegyes leveszöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, karalábé, kelkáposztacikk, gomba, lilakáposzta), 1 nagy fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 dl száraz vörösbor, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 evõkanál natúr reszelt torma, 1 púpozott teáskanál liszt.

  • Túrós delkli

    Hozzávalók: a burekásnál leírt leveles tészta, fél kg tehéntúró, 2 tojássárgája, 1 vaníliás cukor, 3 dkg mazsola, 1 citrom reszelt héja, ízlés szerint még cukor.

  • Tárkonyos bárány

    Egy negyedrész bárány elejét tegyük fôni két liter sós vízbe. Míg fô, készítsünk hozzá egytojásnyi zsírból és egy nagy fakanál lisztbôl szép, barnapiros rántást.

  • Édes-csípõs gyümölcsök

    Hozzávalók 4 személyre: 1 friss ananász, 20 dkg szilva, 1 mangó, 1-2 piros chili, 1/2 zöldcitrom leve és reszelt héja, korianderzöld.

  • Paradicsomos káposzta

    Hozzávalók: 1 kg fejeskáposzta, 4 evõkanál sûrített paradicsom, 3 púpozott evõkanál liszt, 4 evõkanál olaj, 1 fej vöröshagyma, zellerzöld, 3 csapott evõkanál cukor, kömény, só.

  • Hagymás kacsamáj

    Hozzávalók: 40-50 dkg kacsamáj, 2 nagy fej vöröshagyma, 2 evõkanál kacsazsír, 3 gerezd fokhagyma, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, tej a kacsamáj áztatásához, késhegynyi õrölt szerecsendió-virág, 1 mokkáskanál majoránna, ízlés szerint só és törött fekete bors.

loading...