Hozzávalók: 25 dkg füstölt csülök, 1 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 tojássárgája, 1 dl tejföl, 2 dkg liszt, ecet, só, bors.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A füstölt csülköt nagy darabokra vágjuk és puhára fõzzük. Eközben beletesszük az egész hagymát és a fokhagymát, és továbbfõzzük. A végén a fokhagymát kidobjuk a levesbõl. A lisztet és a tejföl egy kis vízzel összekeverjük és habarást készítünk, amivel felfõzzük a levest. Ezután ecettel ízesítjük és a tojássárgáját egy kevés levessel összekeverjük és visszaöntjük a levesbe. Pirospaprikával ízesítjük és zsemlekockával tálaljuk.
Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!