2024.04.25. - Márk

Gombás makaróni-torta

Hozzávalók: 300 g makaróni, 1 ek. olívaolaj, 40 g vaj, 40 g liszt, 4 dl tej, só és bors, 1 vöröshagyma, 300 g csiperkegomba, 10 dkg reszelt sajt.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Sós-olívaolajos vízben 5-6 perc alatt pároljuk ropogósra a makarónit, öblítsük át, szûrjük le és dolgozzuk össze egy kis olívaolajjal. A lisztet futtassuk meg a vajon, majd keverjük hozzá a tejet. Pároljuk 12 percig, közben sóval és borssal ízesítsük.

Az összevágott hagymát pároljuk a vajon üvegesre, majd keverjük bele a felszeletelt gombát, sóval és borssal fûszerezzük. Tegyünk rá fedõt és takarékon 10 percig fõzzük. Ha kész forgassuk össze a tésztával. Egy sütõformát kenjünk ki vajjal és öntsük bele a tésztás keveréket. Locsoljuk meg a mártással és hintsük meg a sajttal. Elõmelegített sütõben háromnegyed óra alatt megsütjük.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!