2024.04.20. - Tivadar

Õszi saláta

Hozzávalók 4 személyre: 1 kis fej zeller, 1 evõkanál citromlé, 10 dkg ementáli sajt, 1 szelet szendvicskenyér, 10 fél dióbél, 2 alma, 3 körte, 1 evõkanál vaj, 1 evõkanál vörösborecet, 1 csipet cukor, 3 evõkanál (dió)olaj.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A zellert meghámozzuk, megmossuk, és gyufaszál vastagságú csíkokra vágjuk. Megcsepegtetjük citromlével, és állni hagyjuk. A sajtot és a kenyeret kis kockákra vágjuk. A dió felét durván összevagdaljuk. Az almát és a körtét megmossuk, négybe vágjuk, magházát kiemeljük.

Felforrósítjuk a vajat, és megpirítjuk benne a kenyérkockákat. Egy negyed almát finomra lereszelünk, a többit a körtével együtt vékony szeletkékre vágjuk. Összekeverjük az ecetet az almapéppel, sóval, borssal, cukorral ízesítjük, és erõteljes mozdulatokkal beledolgozzuk az olajat. A zellert, az almát, a körtét, a sajtot, a vágott diót és a kenyérkockákat összekeverjük, ráöntjük az öntetet, összeforgatjuk. A dióbelekkel díszítjük.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!