rss
  • Narancsos palacsinta torta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 10 dkg liszt, 5 tojás, 3 dl tej vagy tejszín, 12 dkg vaj, 5 dkg cukor, reszelt citromhéj.

    A töltelékhez: 10 dkg darált dió, 10 dkg cukor, 10 dkg narancsíz.

    A vajat a cukorral és a tojássárgákkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a tejet. Reszelt citromhéjjal ízesítjük, és simára keverjük. Beleforgatjuk a tojások keményre vert habját. A tésztából vastag palacsintákat sütünk úgy, hogy csak az egyik oldalát pirítjuk meg, a másik maradjon krémszerû. Tálra csúsztatjuk, mindegyiket meghintjük cukros dióval és narancsízzel.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sült, édes, túrós kocka

    Hozzávalók: liszt 1 kg, tojás 3 db, tojás 4 db, vanília 1/4 rúd, tejföl 2.5 dl, túró 25 dkg, porcukor 15 dkg.

  • Hagymás krumplisaláta

    A krumplit fõzd meg héjában és karikázd fel. A hagymát karikázd fel, szedd szálaira, tedd szûrõbe, és öblítsd le forró vízzel.

  • Csirkecomb gombában

    Hozzávalók: 4 szép csirkecomb, 1 zacskó gombalevespor, 8-10 dkg finomliszt, 1 db egész tojás, 1,5-2 dl tej, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 mk törött fekete bors.

  • Almás-tökös muffin

    Hozzávalók: 2½ csésze liszt,2 csésze reszelt alma,1 tk szódabikarbóna, ½ tk só, 2 tojás, ½ csésze olaj,1 csésze sütõtök konzerv átpasszírozva, 1 evõkanál mézeskalács fûszerkeverék, 2 csésze cukor. Tetejére: ¼ csésze cukor, 2 evõkanál liszt, 4 tk vaj.

  • Korhely halászlé

    Hozzávalók: 1 db kb. 1,5 kg-os ponty, 1 fej hagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, fél citrom, 1 dl tejföl, só, õrölt tárkony, pirospaprika, fehér bors, babérlevél, 1 halászlé kocka, 1 dl száraz fehér bor.

  • Húsvéti spenótos tekercs

    Hozzávalók:

    Tekercshez: 8 tojás, 500 g mirelit spenót, 4 ek liszt, só, fokhagymapor;

    Töltelékhez: 1 tubus natúr krémsajt, 150 g fokhagymás-zöldfûszeres krémsajt, csemegeuborka, felkockázva, ecetes piros paprika, felkockázva, 1 nagyobb fõtt sárgarépa, felkockázva;

  • Hagymás káposzta

    Hozzávalók: 1/2 kg káposzta vagy kelkáposzta, 3 fej vöröshagyma, 1 póréhagyma, felszeletelve, 8 dkg barna rizs nyersen, 3 evõkanál olaj, 2 evõkanál frissen vágott kapor, 1/4 kávéskanál köménymag, jódozott tengeri só, õrölt bors, 3 evõkanál zöldségleves, reszelt sajt.

  • Finom sertésláb

    Hozzávalók: 2 közepes nagyságú sertésláb, 5 dkg reszelt parmezán sajt, 5 dkg zsemlemorzsa, 1 mokkáskanál curry-por, 2 db egész tojás, 1 mokkáskanál törött fekete bors, kevés liszt, ízlés szerint só;

  • Csirkeegytál

    Hozzávalók: 1 csirke (kb. 1 kg-os), 1 kg burgonya, 3 dl tejföl, 8 dkg vaj, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 1 teáskanál curry, 1 mokkáskanál õrölt szerecsendió-virág, ízlés szerint só;

  • Ínyenc krém

    Hozzávalók: 10 dkg tehéntúró, 1 doboz vasi krémsajt, 10 dkg vaj, 1 dobozcamembert vagy Séd brie sajt, 1 dl tejföl, 1 csomó hónapos retek, 1 csomó metélõhagyma, 3 szál friss zeller zöld, fél dl tejszín, 3 dkg darált dió, 1 csomó újhagyma, só, õrölt fehérbors és szerecsendió ízlés szerint.

  • Omlós töpörtyûs pogácsa

    Hozzávalók: 30 dkg finomliszt, 1 dl tej, 1 dl víz, 1 ek cukor, 20 dkg tepertõkrém, 2 dkg élesztõ, 1 ek olaj, 1 kk só, fél mk bors.

  • Paradicsommal rakott padlizsán

    Hozzávalók: 2 db közepes padlizsán, 3 db kemény paradicsom, 2 fej hagyma, 3 db tojás, 4 db közepes burgonya, 2 pohár tejföl, csipetnyi morzsolt majoránna, csipetnyi õrölt bors, 1 evõkanál vaj, és ízlés szerint só;

  • Reggeli lángos

    Hozzávalók: 1 cs porélesztõ, 1 ek cukor, fél kg liszt, 1 tk só, olaj a kisütéshez.

  • Vasárnapi leves

    Az alábbbi alapanyagokat a marhahúsleves kivételével egy keverõtálban jól összedolgozzuk (a vajat kicsit olvasszuk meg)...

  • Mozzarellás gombatál

    Hozzávalók: 1 kg apró gomba, 1 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg vaj, 25 dkg paradicsom, 1 tasak mini mozzarella, friss bazsalikomlevelek.

  • Mazsolás rizssütemény

    Hozzávalók: 25 dkg rizs, 1 tasak vaníliás cukor, 8 dl tej, 6 db tojás, 5 cl rum, 10 dkg mazsola, 15 dkg porcukor, 1 db citrom, 10 dkg mandula, 5 dkg vaj, 1 dl málnaszörp.

  • Pudingos almaleves

    Pudingos almalevesAz almákat meghámozzuk, és falatnyi kockákra daraboljuk. Az almadarabokat megmossuk, fazékba tesszük, és felöntjük 1 l vízzel. Elkezdjük főzni, és rakunk bele egy csipetnyi sót, 3-4 ek cukrot (attól függően, hogy az alma mennyire édes vagy savanykás, lehet többet vagy kevesebbet is tenni hozzá) és 1 tk fahéjat. Amikor az alma megpuhult, akkor behabarjuk a levest. Ehhez 1 dl vízben elkeverünk 1 cs vaníliás pudingport, majd hozzáöntünk 2 dl tejet, és csomómentesre keverjük. Ezután folyamatos kevergetés mellett a leveshez öntjük.

  • Pórésaláta

    Hozzávalók: 2 nagyobb szal póréhagyma, 1 evõkanál napraforgóolaj, 1 mokkáskanál tökmagolaj, 2 teáskanál mustár. Fûszerek: só, bors, ecet, mustár, cukor.

  • Káposztaleves húsgombóccal

    Hozzávalók: 30 dkg savanyú káposzta, 1 kis fej vöröshagyma, 2 evõkanál olaj, 1 csapott mokkáskanál pirospaprika, 1 dl tejföl. A húsgombóchoz: 40 dkg darált sertéshús, 1 tojás, 4 csapott evõkanál félig fõtt rizs, 1 kiskanál reszelt vöröshagyma, só, bors.

  • Ananásszal töltött jércemellfilé

    Hozzávalók 8 személyre: 60 dkg jércemellfilé, 20 dkg ananászbefõtt, 5 dkg mandula darálva, 1 zsömle, 1 tojás, só, õrölt bors.