2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Narancsos palacsinta torta

Hozzávalók: 10 dkg liszt, 5 tojás, 3 dl tej vagy tejszín, 12 dkg vaj, 5 dkg cukor, reszelt citromhéj.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A töltelékhez: 10 dkg darált dió, 10 dkg cukor, 10 dkg narancsíz.

A vajat a cukorral és a tojássárgákkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a tejet. Reszelt citromhéjjal ízesítjük, és simára keverjük. Beleforgatjuk a tojások keményre vert habját. A tésztából vastag palacsintákat sütünk úgy, hogy csak az egyik oldalát pirítjuk meg, a másik maradjon krémszerû. Tálra csúsztatjuk, mindegyiket meghintjük cukros dióval és narancsízzel.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!