rss
  • Mexikói halleves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 30 dkg mélyhûtött tengeri hal, egy 1/2 citrom leve, 1 húsleveskocka, bors, babérlevél, egy kiskanál paradicsompüré, egy fél doboz fehérbabkonzerv vagy 15 dkg fehér bab.

    A halat vagy pontyfilét kétujjnyi darabokra váguk, citromlével megöntözzük, és fél óráig állni hagyjuk. 1,5 l vizet felforralunk, feloldunk benne egy húsleveskockát, néhány szem borssal, egy babérlevéllel és egy kiskanál paradicsompürével ízesítjük, beledobjuk a halszeleteket, és 10 percig forraljuk.

    Utána hozzáadunk egy fél doboz konzerv fehérbabot a levével együtt (kb. fél liternyi lé ez), és még egyszer felforralva, pirított kenyérszeletekkel kínáljuk. Készíthetjük nem konzerv babból is: az elõzõ este beáztatott fehérbabot enyhén sós vízben puhára fõzzük, és a kész levesbe öntjük levével együtt.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Török túrókrém

    Hozzávalók: 1/8 l tej, 3 dkg õrölt kávé, 5 dkg vaj, fél kg túró, 4 ek rum, 8 dkg cukor, reszelt csokoládé.

  • Áfonya konyakban

    Hozzávalók: fél kg áfonya, fél kg cukor, 2,5 dkg cukrozott narancshéj, 2,5 dkg cukrozott citromhéj, 1,5 dl konyak.

  • Zöldségpürével töltött karalábé

    Hozzávalók:

    - 750 g burgonya
    - 4 fej karalábé
    - 1 csomó zsenge sárgarépa
    - 1 csomó tavaszi újhagyma
    - 300 ml zöldség alaplé
    - 150 g sonka
    - 250 ml fõzõtejszín
    - só, bors
    - 150 ml tej
    - 40 g vaj
    - 30 g szezámmag

  • Hagymás rostélyos

    Hozzávalók: 4 szelet rostélyos, 1 fej hagyma, zsír, só, bors.

  • Erõs mustármártás

    Hozzávalók: 1 tk zöldbors, 3 tk Pinot noaros mustár, pár csepp Tabasco, 1 tk konyok, 5 ek. majonéz, frissen õrölt fehérbors, só.

  • Blue angel karácsonyi lekvár

    Hozzávalók: fél liter frissen csavart narancslé, 75 ml Blue Curacao, 1 ek narancshéjforgács (1 kezeletlen narancs héja vékonyan lehámozva és metéltre vágva), fél kg befõzõcukor.

  • Túrós krumpli

    Keverjen össze 10 dkg friss túrót (pld. rikottát, cottege dreese-t, sovány étkezési túrót) 1/2 csomag finomra vágott retekkel és 2-3 evõkanálnyi tejjel.

  • Õszi szilvatorta

    Hozzávalók a tésztához: 20 dkg liszt, 12 dkg sütõmargarin, 1 evõkanál cukor , 1/2 teáskanál fahéj, só.

  • Gombás tojás - másképpen

    Hozzávalók: 10 db egész tojás, 15 dkg gomba, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 mokkáskanál törött bors, 1 evõkanál zsemlemorzsa, 1 csapott teáskanál só, 1 púpozott teáskanál tejföl, 1 diónyi vöröshagyma, 2 evõkanál olaj, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz;

  • Falatkák pármai sonkával

    Hozzávalók 8 személyre: 4 kifli, 10 dkg vaj, 1 kisebb, édes sárgadinnye, 25 dkg párimai sonka, õrölt bors.

  • Burgonya szójakockákkal

    Hozzávalók: 150 g szójakocka, 400 g burgonya, 1 fej hagyma, 1 dl instant leves, 1 gerezd fokhagyma, olaj, petrezselyem, bors, só.

  • Gomba tükörtojással

    A gombát megtisztítva, megmosva szeletekre vágjuk és zsírban pároljuk addig, míg megpuhult.

  • Pizza Firenze

    Hozzávalók: 40 dkg pizzatészta, 20 dkg paradicsom, 25 dkg mozzarella, 20 dkg olajban eltett tonhal, 1 ek vékonyra vágott hagymakarika, 1 ek magozott fekete olajbogyó, só, bors.

  • Balín-aprópecsenye

    Hozzávalók: 60 dkg filézett balín, 40 dkg újburgonya, 10 dkg füstölt szalonna, 10 dkg vöröshagyma, étolaj, só, õrölt fehérbors.

  • Török joghurtleves

    Hozzávalók: 8 dl joghurt, 12 dkg uborka, 1 csomó kapor, 25-30 borsmentalevél, 1 mk só, késhegynyi bors, 3 gerezd fokhagyma.

  • Süni

    Hozzávalók: 2 kicsi csirkemell, 5 dkg tisztított mandula, 1 mokkáskanál mandulaaroma, 2 púpozott evõkanál zsemlemorzsa, 2 tojás, 2 evõkanál liszt, 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só és õrölt fehér bors, olaj a sütéshez;

  • Libamáj római tálban

    Hozzávalók 4 személyre: Kb. 70 dkg hízott libamáj, 1 kg bõrös libaháj, 3 dl tej, só, vegeta.

  • Diós vajaskifli

    Tésztához: 500 g liszt, 30 g élesztõ, 1 ek cukor, 200 ml tej, 100 g vaj, 1 cs vaníliás cukor, 2 ek rum, 1 csipet só, 1 ek finomra reszelt citromhéj, ¼ tk kardamom.

  • Rakott zöldség

    Hozzávalók:

    - 12 levél kínai kel
    - 2 dl sárgaborsó
    - 1 hagyma
    - 3 gerezd fokhagyma
    - 5 db kisebb sárgarépa
    - 1 db cukkini
    - pár rózsa karfiol
    - 12 db gomba
    - 1 paradicsom
    - 1 paprika
    - 2 db krumpli
    - 2 cm gyömbér lereszelve
    - 3 dl tejföl
    - 1 tojás
    - 1 kiskanál kurkuma
    - 1 kiskanál õrölt szerecsendió
    - 15 dkg füstölt trapista sajt
    - só
    - olaj
    - szezámmag

  • Almás-túrós muffin

    Hozzávalók: 2 alma, 38 dkg liszt, 3 teáskanál sütõpor, ½ teáskanál szódabikarbóna, 18 dkg vaj, 18 dkg cukor, 3 tojás, 1 csipet só, 1 csomag vaníliás cukor, 20 dkg túró, 10 dkg vaníliás joghurt (vagy natúr joghurt + 1 teáskanál vanília aroma), 0,5 dl almapálinka.