2024.04.25. - Márk

Gombaleves csipetkével

Hozzávalók: 50 dkg vegyes csont, 30 dkg vegyes zöldség, 15 dkg gomba, 5 dkg zsír, 5 dkg liszt, 5 dkg hagyma, 2 dkg só, törött bors, tejföl, 1 csomó zöldpetrezselyem. A csipetkéhez: 10 dkg liszt, 1 tojás, a kifõzõlébe só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Zöldséges csontlevet készítünk. A finomra vágott hagymát zsírban megpirítjuk. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott gombát. Rászórjuk az apróra vágott zöldpetrezselymet, sót, borsot. Nagy lángon, fedõ nélkül, addig pirítjuk, amíg a saját levét el nem fõtte.

A zöldséges csontlével fölengedjük, szükség szerint ízesítjük, és összeforraljuk, végül tejfölt adunk hozzá. A lisztbõl és tojásból kemény tésztát készítünk, és forrásban levõ sós vízbe apró darabokat csipkedünk belõle. Ha megfõttek, átszedjük õket a levesbe.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!