rss
  • Toledói tokány

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 kg marhahús (rostélyos, lábszár, felsál), 3 vöröshagyma, 2 evõkanál paradicsompüré, 1 kanál mustár, 1 gerezd fokhagyma, 15 dkg gomba, só, bors, 1 dl olaj, 2 zöldpaprika, 1 kanál liszt, 1 dl bor, 2 paradicsom, 2 dl húsleves.

    A hagymát egy kevés olajban üvegesre pároljuk, rátesszük a vékony csíkokra vágott húst, paradicsomot, a zúzott fokhagymát, mustárt, sót, borsot. Felöntjük húslevessel vagy vízzel, és félig puhára pároljuk.

    A finomra szeletelt gombát közben egy kevés olajban megpároljuk, és a húshoz adjuk. Hozzátesszük a zöldpaprikát, készre pároljuk, egy kevés liszttel besûrítjük, és friss paradicsomszeletekkel díszítve tálaljuk.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Ananászos-rizsas fánk

    Hozzávalók: 5 dkg (a levével együtt) ananász, 2 dkg mazsola, 10 dkg rizs, csipetnyi só, 3,5 dl tej, 4 dkg cukor, 4 dkg liszt, 1 evõkanál vaj, 2 tojássárgája, a tetejére porcukor, olaj, a sütéshez;

  • Csokis brownie

    Csokis brownieA csokit összetörjük, és a felkockázott vajjal együtt egy tálkába tesszük. Forró vízzel teli nagyobb tálba teszem, és időt adunk neki, hadd olvadozzon -néha megkavarjuk. Ezzel a módszerrel biztosan nem ég meg a csoki, ami pl. mikróban vagy gyöngyöző víz fölött könnyen megtörténhet a túlhevülés miatt. Egy dologra érdemes még odafigyelni: víz ne kerüljön az olvadozó csokoládéba, összeugorhat tőle. A tojásokat a cukorral elektromos habverővel jó habosra keverjük, majd a kihűlt csokihoz kavarjuk. Végezetül a lisztet is beleszitáljuk és hozzákeverjük.

  • Nyuszis tojásos szendvics

    Hozzávalók: 1 szelet kenyér, 1 keménytojás, szendvicsvaj, vagy margarin, egy szem ribizli.

  • Szezámmagos halfilé

    Hozzávalók: 1 kg karalábé, 1 csokor petrezselyem, 1 csokor snidling, 40 dkg mélyhûtött tengeri hal, 2 evõkanál szezámmag, 2 evõkanál olaj, 2 evõkanál vaj, 2 evõkanál tejföl, 1 dl zöldségleves (kockából), frissen õrölt fekete bors, só.

  • Parmezános masnitészta

    Hozzávalók: 50 dkg masnitészta. A szószhoz: 5 dkg zsázsa, 6 dkg parmezán sajt, 5 gerezd fokhagyma, 2,5 dl tejszín, õrölt bors, só.

  • Amaretto sour

    Hozzávalók: 4 cl Amaretto, 3 cl citromlé, 2 cl narancslé, narancsszelet, koktélcseresznye.

  • Mars szelet házilag

    Hozzávalók: 5 szelet Mars csoki (42g/db), 5 dkg vaj, 7 dkg kukoricapehely.

  • Petrezselymes tojáspogácsa

    Hozzávalók: 4 db tojás, 3db zsemle, 1 csokor petrezselyem, 3 dl tej, 1 evõkanál zsemlemorzsa, sütéshez: olaj, késhegynyi õrölt bors, késhegynyi curry, 1 teáskanál só, vegeta.

  • Fonott kalács

    Hozzávalók:

    - 50 dkg finomliszt
    - 1 kávéskanál só
    - 10 dkg fõtt burgonya
    - 7 dkg cukor
    - 7,5 dkg olvasztott margarin
    - 1 db. tojás
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 260 ml tej
    - 1 csomag élesztõ
    - tojás a kenéshez

  • Babéros sonkaleves

    Hozzávalók: 25 dkg füstölt tarja vagy sonka, 25 dkg burgonya, 2 dl tejföl, 2 babérlevél, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 evõkanál olaj, 1 teáskanál pirospaprika, 1 teáskanál liszt, ecet, só, cukor ízlés szerint, 2 mokkáskanál õrölt fekete bors, 1 kupica konyak, 2 szegfûszeg.

  • Almás-túrós muffin

    Hozzávalók: 2 alma, 38 dkg liszt, 3 teáskanál sütõpor, ½ teáskanál szódabikarbóna, 18 dkg vaj, 18 dkg cukor, 3 tojás, 1 csipet só, 1 csomag vaníliás cukor, 20 dkg túró, 10 dkg vaníliás joghurt (vagy natúr joghurt + 1 teáskanál vanília aroma), 0,5 dl almapálinka.

  • Tõkehalszeletek bazsalikomos fokhagyma-mártással

    Hozzávalók 4 adaghoz: 45 dkg tõkehalszelet, 2 kávéskanál olívaolaj, 2 kávéskanál frissen facsart citromlé, 5 dkg friss bazsalikom.

  • Dinnye csemege

    Sokkal finomab lesz, ha a gyümölcsöket, dinnye golyókat megszórjuk porcukorral, ráöntjük a likõrt és hûtöbe hagyjuk a tálalásig összeérni.

  • Galambleves (zöldborsóval, új zöldségekkel)

    Hozzávalók: 2 galamb, 2 liter víz, 1 paprika, 1 fej vöröshagyma, zöldborsó, új zöldségek.

  • Sült libamáj

    Hozzávalók: 80 dkg libamáj, 20 dkg hagyma, 10 dkg zsír, 3 g õrölt bors, 1 dkg paprika, 2 g majoranna, 2 dkg só, 1 csomó vágott petrezselyemzöld.

  • Füstölt halsaláta

    Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg füstölt hal pisztráng, lazac vagy makréla), 1 alma, 1 kisebb kígyóuborka (kb. 15 dkg), 1 kis fej hagyma, 4 evõkanál tejföl, 3 evõkanál majonéz, csipetnyi só, csipetnyi fehér bors, pár csepp citromlé, paradicsom, tojáskarikák, uborkakarikák és kapor a díszítéshez.

  • Kínai disznó

    Hozzávalók: 2 kk. só, 2 dl szójaszósz, 1 dl citromlé, 10 dkg cukor, 1 fej vöröshagyma, 1 kk. gyömbér, 2 gerezd fokhagyma, 1,5 dkg kicsontozott lapocka.

  • Hókristály

    Hozzávalók kb. 85 darabhoz: 5 dkg citronát (cukrozott citromhéj), 15 dkg liszt, 1 csipet sütõpor, 5 dkg cukor, 10 dkg vaj /margarin, 1 tojássárgája, 1 mokkáskanál citromaroma, 1 citrom reszelt héja.

    A mázhoz: 7 dkg porcukor, 2 evõkanál citromlé, 1 evõkanál jégcukor

  • Hagymás kifli

    Hozzávalók: 30 dkg rétesliszt, 2-3 evõkanál olaj, 1 tojás, 2 tojássárgája, 1 kiskanál cukor, 2 dl tej, 2 dkg élesztõ, 2 vöröshagyma, õrölt bors, só, zsír a tepsi kikenéséhez.

  • Ázsiai becsinált leves

    Hozzávalók (4 személyre): 20 dkg kínai kelkáposzta, 2 szál sárgarépa, 15 dkg gomba, 1 filézett csirkemell (35 dkg), 1 db gyömbér, 1 l tyúkhúsleves (kockából), 10 dkg rizs, 2 evõkanál szójaszósz, 1 csokor metélõhagyma.