rss
  • Toledói tokány

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 kg marhahús (rostélyos, lábszár, felsál), 3 vöröshagyma, 2 evõkanál paradicsompüré, 1 kanál mustár, 1 gerezd fokhagyma, 15 dkg gomba, só, bors, 1 dl olaj, 2 zöldpaprika, 1 kanál liszt, 1 dl bor, 2 paradicsom, 2 dl húsleves.

    loading...

    A hagymát egy kevés olajban üvegesre pároljuk, rátesszük a vékony csíkokra vágott húst, paradicsomot, a zúzott fokhagymát, mustárt, sót, borsot. Felöntjük húslevessel vagy vízzel, és félig puhára pároljuk.

    A finomra szeletelt gombát közben egy kevés olajban megpároljuk, és a húshoz adjuk. Hozzátesszük a zöldpaprikát, készre pároljuk, egy kevés liszttel besûrítjük, és friss paradicsomszeletekkel díszítve tálaljuk.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sonkás-sütõtökös metélt

    Hozzávalók:

    - 20 dkg sonka
    - 6 dkg sajt
    - 15 dkg sütõtök
    - 1 db kápia paprika
    - 4 szál újhagyma
    - 2 dl tejszín
    - 2 dkg sütõmargarin
    - 1 evõkanál olívaolaj
    - kis csokor bazsalikom
    - só
    - frissen õrölt feketebors

  • Lecsós sertésszelet

    Hozzávalók: 10 szelet 8 dekás karaj, 2 dkg só, 5 dkg liszt, 10 dkg zsír, 10 dkg füstölt szalonna, 20 dkg hagyma, 5 g fokhagyma, 1,5 dkg pirospaprika, 1 kg zöldpaprika, 30 dkg paradicsom.

  • Báránycomb vörösboros fügemártással

    Hozzávalók 4 személyre: 800 g báránycomb kicsontozva, só, bors, 30 g píneamag, 40 g paprikával töltött zöld olajbogyó, 1 citrom, 2 gerezd fokhagyma, 1-1 evõkanál aprított rozmaring és kakukkfû, 2 fej hagyma, 4 szem aszalt füge, 200 ml vörösbor, 300 ml marhahúsleves.

  • Török joghurtleves

    Hozzávalók: 8 dl joghurt, 12 dkg uborka, 1 csomó kapor, 25-30 borsmentalevél, 1 mk só, késhegynyi bors, 3 gerezd fokhagyma.

  • Házias kakaspörkölt

    Hozzávalók: 2-3 kg kakas egyben, 2 evõkanál paprika, 1 evõkanál bors, 3 evõkanál vegeta, 2 evõkanál paradicsom püré, 4 gerezd fokhagyma, 3dl fehér bor, 20 dkg szalonna, 2 csipet friss borsmenta.

  • Fokhagymás sajtleves

    Hozzávalók: 1 evõkanál liszt, 3 dkg vaj, 8 dl zöldségleves (leveskockábol is lehet), 1 dl fehérbor, 3-4 gerezd fokhagyma, késhegynyi õrölt fehérbors, késhegynyi õrölt szerecsendió, 15 dkg edami sajt, 1 dl tejföl, 2 tojássárgája, 1 csokor petrezselyem.

  • Borsóleves nokedlivel

    Borsóleves nokedlivelA zöldborsót ételízesítős vagy sós vízbe feltesszük főni, majd hozzáadom a karikára vagy kockákra vágott sárgarépát. Ha mindkettő megpuhult,akkor elkészítjük a rántást kb. 2 kanál lisztből kevés olajjal, ha megpirult, pici piros paprikát adunk hozzá,és besűrítjük vele a levest. A tojásokból a liszttel, pici sóval a szokásos módon nokedlit készítünk és beleszaggatjuk a levesbe és ha a nokedli puhára főtt, elkészült a leves. Ha konzervből, üveges borsóból készítjük, akkor előbb a répát megfőzzük, beleszaggatjuk a nokedlit, majd a rántás jön, és csak utólag adjuk hozzá a borsót.

  • Püspökkenyér

    Hozzávalók:

    4 tojás, 25 deka cukor, 25 deka liszt, 1 csomag "Backin" sütõpor, 1 csomag vanillin-cukor, 10 deka durvára vagdalt, vagy hosszúkásra vágott mandula, 10 deka mazsola, 10 deka apró szõlõ, 2. evõkanál rum

  • Örmény rizskásaleves

    Hozzávalók: 15 dkg gomba, 1 ek rizs személyenként, 2 ek liszt, kevés olaj, lestyán, petrezselyemzöldje, churut (ld. korábbi fejezetben), só, bors.

  • "Nem lehet abbahagyni" bableves

    Hozzávalók:

    50 dkg fehérbab, 10 dkg darált marha- vagy birkahús, 1 nagy hagyma, 2 evõkanál vaj, 3 dkg paradicsompüré, só, bors, paprika

  • Majonézes burgonya

    Hozzávalók: 60 dkg burgonya, másfél dl majonéz, 2 dl kefir, 1 kis fej vöröshagyma, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött bors, ecet, cukor, ízlés szerint.

  • Meggyivólé cukor nélkül

    Hozzávalók: érett meggy (tetszés szerinti mennyiségben), kg-onként 5 dkg összetört meggymag, 4-5 evõkanál folyékony édesítõ, 1 mokkáskanál nátrium-benzoikum.

  • Csirkés rakott krumpli

    Hozzávalók: 1 kg krumpli, 1 szép filézett csirkemell, kb. 15 deka füstölt kolbász, zsír, kevés vaj vagy margarin, só(ételízesítõ), 2 deci tejföl, 1 egész tojás, ízlés szerint kis reszelt sajt.

  • Krémsajtlepény kékszõlõvel

    Hozzávalók: 5 dl tejszín, 30 dkg krémsajt, 10 dkg porcukor, 4 tojás sárgája, 1 csomag vaníliás cukor, 1 citrom héja, 5 g zselatin, 1 fürt szõlõ.

  • Barackos-túrós pite

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 50 dkg liszt
    - 25 dkg margarin
    - 1 csomag sütõpor
    - 2 tojás sárgája
    - 2 dl tejföl
    - 6 dkg porcukor
    - csipet só

    A töltelékhez:

    - 50 dkg krémtúró
    - 2 tojás sárgája
    - mazsola
    - 30 dkg õszibarack
    - 1/2 csomag vaníliás pudingpor
    - 4 db babapiskóta
    - 1 citrom reszelt héja
    - 10 dkg cukor

    A citrommázhoz:

    - 1/2 citrom leve
    - 2-3 dkg margarin
    - 18 dkg porcukor

  • Gyümölcskenyér

    GyümölcskenyérA margarint 28 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. A liszttel elkeverjük a sütőport és hozzáadjuk a felaprított gyümölcsöket és a reszelt narancs héjat. A tojásfehérjét a maradék 6 dkg porcukorral kemény habbá verjük és lágyan összekeverjük a margarinos masszával. Ezután hozzáadjuk a lisztes gyümölcsmasszát. Sütőpapírral bélelt őzgerincformába tesszük. 180 fokon kb. 45 percig sütjük. Ha kihűlt, olvasztott csokoládéval ecsettel lekenjük. Csokizás után egy kis darált mogyoróval díszíthetjük.

  • Májusi desszert

    Hozzávalók: 50 dkg száras, korai cseresznye, 2 db egész tojás, 20 dkg finomliszt, 2-2,5 dl tej, evõkanálnyi meggylekvár, evõkanálnyi kristálycukor, mokkáskanálnyi törött fahéj, csipet só, 4 szem összetört szegfûszeg;

  • Habos epres lepény

    Hozzávalók:

    5 tojás, 10 dkg porcukor, 10 dkg liszt, sütõpor, lekvár, 1/2 kg eper, 4 tojásfehérje, 15 dkg cukor

  • Eperdzsem

    Hozzávalók: 1500 g apró eper, 1000 g kristálycukor, 1 mk. citromsav (vagy 2 citrom leve).

  • Tiszta borsos-leves

    Két kis csirkét szépen megtisztitva vagdaljunk fel részeire; a combját, szárnyát, mellét, hátát, külön csinos darabkákba.

loading...