rss
  • Csokoládés babapiskóta-torta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 12 dkg étcsokoládé, 5 dkg vaj, 3 dkg cukor, 4 tojás, csipetnyi só, kb. 35 db babapiskóta.

    loading...

    Az áztatáshoz: 10 dkg cukor, 1 kupica rum, 2,5 dl feketekávé.

    A mázhoz: 15 dkg étcsokoládé, 0,5 dl tejszín.

    A csokoládét apró darabokra tördeljük, és lábasba szórjuk. A vajat meg a cukrot hozzáadjuk és vízgõzön fõzve addig kevergetjük, amíg selymesen krémszerû lesz. A tûzrõl levéve a tojássárgáját egyenként belekeverjük, majd a csipetnyi sóval kemény habbá vert fehérjét is beleforgatjuk.

    Egy kis habüstöt vagy mély kerek tálat alufóliával kibélelünk. A beáztatott (de nem puhára áztatott) babapiskótát egyesével lerakjuk. A forma alját és oldalát kibéleljük vele. A közepét csokoládékrémmel kibéleljük, a tetejére a maradék babapiskótát ráfektetjük. Alufóliával letakarjuk, és hûtõszekrényben dermedni hagyjuk.

    Tálaláskor a formából kiborítjuk, lefejtjük róla az alufóliát, és bevonjuk a csokoládémázzal. A csokoládét a tejszínnel felolvasztjuk. Ismét dermedni hagyjuk, végül forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Bácskai halászlé

    Hozzávalók: 2-2 szelet harcsa, ponty, kecsege, csuka, 30-40 dkg apróhal, 3 fej vöröshagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 dl bor, paprika, só, 1 cseresznyepaprika.

  • Kapros ínyenc burgonyaleves

    Hozzávalók: 2 db tyúkhúsleves-kocka, kapor (szárított is lehet), pirospaprika, só, olaj, 50 dkg burgonya, 1 fehérpaprika, 1 kis fej vöröshagyma, 1 pici paradicsom (lehet sûrített is), 2 dl tejföl, 2 gerezd fokhagyma, 1 sárgarépa, pici õrölt kömény, pici liszt a berántáshoz.

  • Rakott sonkás kocka

    Hozzávalók: 60 deka liszt, 15 deka sonka vagy darált sovány füstölt fõtt sertéshús, 3 egész tojás, 2 deci tejfel, só, 5 deka zsír, 5 deka vaj, zsemlyemorzsa.

  • Sate

    Hozzávalók:

    1 kg vesepecsenye 2 cm-es kockákra vágva. Páclé: 1 fej vöröshagyma apróra vágva, 4 gerezd reszelt fokhagyma, 1/2 citrom leve, 1 evõkanál szójamártás, 16 bambuszpálcika

  • Finom sertésláb

    Hozzávalók: 2 közepes nagyságú sertésláb, 5 dkg reszelt parmezán sajt, 5 dkg zsemlemorzsa, 1 mokkáskanál curry-por, 2 db egész tojás, 1 mokkáskanál törött fekete bors, kevés liszt, ízlés szerint só;

  • Húsvéti bárányborda alufóliában

    Hozzávalók: 8 szelet bárányborda, 4 fej vöröshagyma vagy 2 csomag újhagyma, 40 dkg sonka, 40 dkg füstölt szalonna, 80 dkg burgonya, só, törött bors, õrölt rozmaring, mustár, torma;

  • Tepsis csigatészta

    Hozzávalók: 25 dkg csigatészta (vagy egyéb fajta, úgynevezett körettészta), 10 dkg gomba, 10 dkg párizsi, 10 dkg füstölt szalonna, 2 dl tejföl, 2 tojás, 1 fej vöröshagyma, 1 evokanál paradicsompüré, 1 evokanál vegeta, 2 gerezd fokhagyma, só ízlés szerint;

  • Rebarbarakrém

    Hozzávalók: 1 kg rebarbara, 15 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja, 2 dkg zselatin.

  • Bársonyos kávé

    Hozzávalók 4 személyre: 4 evõkanál/60 ml kakaókrém, 4 evõkanál/60 ml mogyoró, vagy diókrém, 1 csésze/225 ml hideg feketekávé, 2/3 csésze/175ml tejszín, a díszítéshez: 4 rövid szívószál.

  • Paprikás sonkás pogácsa

    Hozzávalók: 50 dkg lisztet, 15 dkg zsírral, 12 dkg fõtt, áttört burgonyával, 1 tojással, 1 dkg sütõporral és kevés sóval jól összegyúrt tésztát készítünk.

  • Szilvakrém leves

    Hozzávalók: 70 dkg szilva, fahéj, õrölt szegfûszeg, méz, 2 csomag vaníliás cukor, 2 dl fõzõtejszín.

  • Parmezán kosárkák

    Hozzávalók: 10 dkg reszelt parmezán.

  • Burgonyás pogácsa

    Hozzávalók:

    80 dkg liszt, 3 db tojás, 40 dkg margarin, 5 dkg élesztõ, 1 kg tisztított burgonya

  • Sörrel locsolt sült karaj

    Hozzávalók:

    - 1,5-2 kg bõrös karaj
    - 1 db jó fajta dobozos sör
    - 4-5 szelet mangalica szalonna
    - 2-3 dl víz
    - só
    bors

  • Tojásos rizstorta

    Hozzávalók: 4 személyre: 4 csésze tejberizs, 2 tojás, 10 dkg cukor, reszelt citromhéj, 5 dkg mazsola, ízlés szerint vágott mandula vagy dió.

  • Francia hagymaleves

    Hozzávalók: fél kg vöröshagyma, 1 evõkanál olaj, fél csokor petrezselyem, 1 pohár tejszín, 4 szelet pirítós kenyér, fél dl konyak, 5 dkg trappista sajt, 1 tk só, csipetnyi curry, vegeta.

  • Apró kiflik

    Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg liszt, 45 dkg vaj, 2,4 dl tejföl, 4 tojássárgája, porcukor.
    A töltelékhez: baracklekvár vagy dió, esetleg mák, amit legjobban szeretünk.

  • Debreceni bableves

    Hozzávalók: 25 dkg fehérbab, 2 pár debreceni, 3 dkg húsos, füstölt szalonna, fél szál póréhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 hús Knorr leveskocka, olaj, 1 babérlevél, só.

  • Lazac grillezve

    Lazac grillezveA petrezselyem leveleit lecsipkedjük a szárról és finomra aprítjuk. A vajt megolvasztjuk,majd keverőtálban laposan kikeverjük,hozzáadjuk a reszelt citromhéjat,a citromlevet és a petrezselymet,majd sóval borssal ízesítjük.Egy megfelelő méretű tálcát letakarunk a vajból rózsákat nyomunk rá,végül hűtőbe tesszük. A lazactörzsek mindkét oldalát megkenjük citromlével.Kevés olajjal,és fóliával lefedve kb. 10 percig pihentetjük. Ezután a szeleteket enyhén sózzuk,borsozzuk a grillrácson mindkét oldalon átsütjük. A lazacszeletekre vajrózsát helyezünk és citromkarikával díszítve tálaljuk.

  • Titkok nélkül – Kínai gyógynövények

    A Titkok nélkül – Kínai gyógynövények körüljárja a téma alapvetõ fogalmait, többek között az öt elem tanát, a csi szerepét és a nyolc alapmodellt. A könyv segítségével megismerkedhetünk az egyes orvosságok elkészítésének módjával, és több mint 80 fontos gyógynövény részletes leírását is megtalálhatjuk benne a következõ kategóriákba osztva: melegítõ növények, a jin és a jang egyensúlyát helyreállító növények, élénkítõ növények és a meleg eloszlatására szolgáló növények.

loading...