2024.04.25. - Márk

Csokoládés babapiskóta-torta

Hozzávalók: 12 dkg étcsokoládé, 5 dkg vaj, 3 dkg cukor, 4 tojás, csipetnyi só, kb. 35 db babapiskóta.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az áztatáshoz: 10 dkg cukor, 1 kupica rum, 2,5 dl feketekávé.

A mázhoz: 15 dkg étcsokoládé, 0,5 dl tejszín.

A csokoládét apró darabokra tördeljük, és lábasba szórjuk. A vajat meg a cukrot hozzáadjuk és vízgõzön fõzve addig kevergetjük, amíg selymesen krémszerû lesz. A tûzrõl levéve a tojássárgáját egyenként belekeverjük, majd a csipetnyi sóval kemény habbá vert fehérjét is beleforgatjuk.

Egy kis habüstöt vagy mély kerek tálat alufóliával kibélelünk. A beáztatott (de nem puhára áztatott) babapiskótát egyesével lerakjuk. A forma alját és oldalát kibéleljük vele. A közepét csokoládékrémmel kibéleljük, a tetejére a maradék babapiskótát ráfektetjük. Alufóliával letakarjuk, és hûtõszekrényben dermedni hagyjuk.

Tálaláskor a formából kiborítjuk, lefejtjük róla az alufóliát, és bevonjuk a csokoládémázzal. A csokoládét a tejszínnel felolvasztjuk. Ismét dermedni hagyjuk, végül forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!