2024.04.25. - Márk

Póréhagyma-saláta tojással

Hozzávalók: 2 kemény tojás, 3 póréhagyma, só, 15 dkg apró paradicsom, 2 evõkanál majonéz, 1 evõkanál tejszínes krémsajt, 3 evõkanál citromlé, 1 evõkanál sherry, Cayenne-bors, 1 csipet cukor.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tojásokat hosszában félbevágjuk. A pórét megmossuk, és ferdén 1-1,5 cm-es darabokra vágjuk, forró, sós vízben 3-4 percig blansírozzuk. Leszûrjük, hideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük.

A paradicsomokat nagyságtól függõen félbe/negyedekbe vágjuk. A majonézt elkeverjük a tejszínes krémsajttal és a sherryvel. Sóval, Cayenne-borssal, cukorral ízesítjük. A hagymát és a paradicsomot elosztjuk 2 tálra, mindegyikre ráfektetünk 2-2 fél tojást. Tálaláskor meglocsoljuk a szósszal.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!