2024.04.24. - György

Sült hagymakarikák

Hozzávalók: 1 csokor petrezselyem, 1/4 csokor metélõhagyma, 1 evõkanál salátamajonéz, 2 pohár joghurt, 3-4 evõkanál ketchup, só, fehér bors, 15 dkg liszt, 1 dl száraz fehérbor,2 tojás, 1 liter olaj, 25 dkg szendvicsparadicsom, 1 kis fejes saláta, 2 evõkanál fehérborecet, 3-4 evõkanál salátaolaj, 1 fej vöröshagyma.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A majonézt elkeverjük a joghurttal, ketchuppel, a felaprított petrezselyemmel és metélõhagymával. A mártást sóval, fehér borssal ízesítjük. A lisztet elkeverjük 5-6 evõkanál vízzel, a fehérborral, a tojásokkal és 1 csipet sóval. Az olajat felforrósítjuk.

A paradicsomokat gerezdekbe vágjuk, a salátát kis darabokra tépkedjük. Az ecetet a sóval és borssal fûszerezzük, majd hozzákeverjük a salátaolajat. A hagymát karikákra vágjuk, beleforgatjuk a tésztába, lecsepegtetjük, és a forró olajban aranybarnára sütjük. A paradicsomot és a salátát meglocsoljuk a salátaöntettel, mártást teszünk mellé. A sült hagymakarikákkal tálaljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!