2024.04.19. - Emma

Sajtos hagymaleves

Hozzávalók: 2 nagy fej vöröshagyma, 6 evõkanál olaj, 2 evõkanál liszt, 1,2 liter zöldségleves, fél csokor petrezselyem, 10 dkg ömlesztett sajt, 200 ml száraz fehérbor, só, fekete bors, õrölt kömény, 1 csipet só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A félbevágott hagymákat vékonyan felszeleteljük, majd a felforrósított olajban 8-10 percig pároljuk. Liszttel megszórjuk, rövid ideig pirítjuk. Felöntjük a zöldséglevessel, felforraljuk, majd 5-7 percig lassú tûzön fõzzük.

A leveshez adjuk a sajtot, a bort és még egyszer felforraljuk. Sóval, borssal, köménnyel, kis cukorral ízesítjük. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!