rss
  • Brokkolis rakott tészta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 cs penne (vagy bármilyen) tészta, 1/2 kg. brokkoli, 2 dl. tejszín, 2 dl. tej, 1 fej lilahagyma, 5 szelet baconszalonna, 15 dkg. szeletelt sonka, 15 dkg. reszelt sajt, só, bors, szerecsendió.

    loading...

    A tésztát kifõzzük a szokásos módon, a brokkolit szintén megfõzzük, sós, szerecsendiós vízben. A szalonnát, sonkát csíkokra vágjuk, a hagymát karikára és kevés olajon megpirítjuk. Ha megdinsztelõdött a hagyma felöntjük tejjel, és tejszínnel, és épp csak felforraljuk, ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval, és a végén hozzákeverjük a brokkoli rózsákat. Tûzálló tálat kikenünk margarinnal, majd beleöntjük a tésztát és a brokkolis mártást, óvatosan összekeverjük. A tetejére sajtot szórunk, és elõmelegített sütõben 15 percig sütjük (épp, hogy a sajt ráolvadjon).

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Kukoricás-gombás rizs

    Hozzávalók: 20 dkg rizs, 15 dkg gomba, 15 dkg konzerv csemegekukorica, 5 evõkanál olaj, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 dl tejszín, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 evõkanál vegeta, kevés só.

  • Csirkemájjal töltött hús

    Hozzávalók:

    - 2 egész csirkecomb
    - 40 dkg csirkemáj
    - 2-3 dl vörösbor
    - 2 ek méz
    - rozmaring
    - só
    - bors
    - 1 zsemle
    - 1 tojás
    - 2 ek zsemlemorzsa
    - 5 szál medvehagyma
    - áfonyalé (vagy lekvár)
    - 2 nagy burgonya
    - vaj
    - tej

  • Csirkesaláta ananásszal

    Hozzávalók: 50 dkg (bõrös) csirkemell, csont nélkül, 1 ek olaj, 1 narancs, 1 alma, ½ ananász, 15 dkg joghurt, 5 dkg majonéz, 1 ek tejföl, 1 tk currypor, 1 tk friss (reszelt vagy aprított) gyömbér, só, bors, tabasco, citromlé, tálaláshoz ananász, menta.

  • Tojásos melegszendvics

    Hozzávalók: 12 vékony szelet kenyér, 1 db tojás, 2 dkg margarin, 1 evõkanál finomliszt, másfél dl tej, 2 gerezd fokhagyma, 1-1 késhegynyi õrölt szerecsendió, törött fekete bors, ízlés szerint só.

  • Töltött burgonya

    Hozzávalók: 8 egyforma nagyságú burgonya, 1 kis doboz sprotnipástétom, (vagy 1 doboz sprotni), 2 nagyon vékony szelet császárhús, 1 kis fej vöröshagyma, 1 evõkanál tejföl, 1 tojás, 1 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, 1 teáskanál citromlé, só és törött bors, ízlés szerint.

  • Tiramisu kocka

    Tiramisu kockaTészta hozzávalóiból piskótát sütünk. A krém elkészítése: A három tojás sárgáját, egy vaníliás cukorral és a sajttal kikeverjük. A tojásfehérjét felverjük a három kanál cukorral. A tejszínt felverjük az egy vaníliás cukorral és beletesszük a habfixálót. A két masszát és a tejszín kétharmadát egybekeverjük. A piskótára egy sor krém egy sor kávéba forgatott babapiskóta, megint egy sor krém. A tetejére teszem a maradék tejszínt és meg szórom kakaóval. Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy a babapiskóta jól megpuhuljon.

  • Sült libamáj

    Hozzávalók: 80 dkg libamáj, 20 dkg hagyma, 10 dkg zsír, 3 g õrölt bors, 1 dkg paprika, 2 g majoranna, 2 dkg só, 1 csomó vágott petrezselyemzöld.

  • Túrós - köményes ropogós

    Hozzávalók:

    - 20 dkg tehéntúró
    - 20 dkg vaj
    - 20 dkg liszt
    - 1 tojássárgája
    - õrölt kömény
    - só

  • Mandulatej tojáslikõrrel

    Hozzávalók: 25 dkg mandula, 20 dkg cukor, fél rúd vanilia, 8 dl tej, 1 dl tejszín, 1 dl tojáslikõr.

  • Babpástétom

    Hozzávalók: fél kg nagy szemû bab, 3 kemény tojás, 2 fej hagyma, só, bors, 1 evõkanál libazsír vagy olaj.

  • Csöröge- vagy forgácsfánk

    Hozzávalók: 30 dkg liszt, 5 evõkanál vaj, 4 evõkanál porcukor, 5 tojássárgája, 3 dl tejföl, 0,5 dl rum, 1 mokkáskanál só, a sütéshez: 50 dkg zsír.

  • Kajszibarack dzsem

    Elkészítése: 2 kg érett kajszibarackot mossunk meg, és csöpögtessük le. Forraljunk vizet, majd a gyümölcsöt apránként, egyszerre csak 8-10 szemet téve a szûrõbe, merítsük a lobogva forró vízbe. Könnyen hámozhatjuk meg a barackot, ha még forrón lehúzzuk a héját.

  • Jeges erdei gyümölcstea málnával

    A már korábban elkészített, lehûtött gyümölcsteába tegyünk 1 kiskanál vaníliáscukrot és 2 -3 szem málnát vagy szedret.

  • Fahéjas csiga

    Fahéjas csigaA vajat, cukrot és fahéjat habosra keverjük. Lisztezett deszkán a tésztát kisimítjuk, majd a vajas masszával egyenletesen bekenjük, esetleg mazsolával megszórjuk. A két hosszú szélénél kezdve feltekerjük (mint a piskótatekercset), folpackba csomagolva 20 percre a hűtőszekrénybe tesszük. Közben a sütőt 200 fokra előmelegítjük. Amikor a rúd kemény, egy éles, recés késsel másfél centis szeletekre felvágjuk, majd ezeket sütőpapírral kibélelt tepsibe vagy sütőlapra helyezzük, úgy, hogy legyen elég hely közöttük.

  • Amerikai almatorta

    Az almákat beledaraboljuk a sütõpapírral kibélet vagy kivajazott sütõformába és megszórjuk a fahéjas cukorral. A hozzávalókat össszekeverjük és ráöntjük az almára. Elõmelegített sütõben 40-45 percig sütjük.

  • Csõben sült burgonya

    Hozzávalók (4 személyre):

    80 dkg burgonya, 4 dl besamel, 4 tojássárgája, 5 dkg reszelt sajt, 1 nagy fej vöröshagyma, vaj, szerecsendió, bors, só

  • Erõleves

    Hozzávalók:

    1 kg marhacsont
    25 dkg darált marhahús
    1 tojásfehérje
    1 kiskanálnyi paradicsompüré
    30 dkg sárgarépa
    10 dkg fehérrépa
    10 dkg zeller
    bors

  • Tárkonyos ragu leves

    Tárkonyos ragu levesA húst lebőrözzük, kicsontozzuk, kockákra vágjuk. Az apróra vágott vöröshagymát olajon megpároljuk, majd a húst rárakjuk. Ezután a kockákra vágott zöldségek, majd a borsó és a gomba következik. Felengedjük húslével (kockából is készíthető), tejszín habarással besűrítjük. Apróra vágott zöldpetrezselymet, finomra vágott tárkonyt (vagy szárított tárkonyt) adunk hozzá, majd kevés tárkonyecetet vagy citromlét, pici sót. Ha konzerv zöldborsót és konzerv gombát használunk, akkor adjuk a leveshez, ha a hús és a többi zöldség már majdnem készre főtt.

  • Citromos pulykamell

    A pulykamell szeleteket kiklopfoljuk, és vajon megpirítjuk a hús mindkét oldalát. Majd a tejszínt felmelegítjük, hozzáadunk cukrot, és citromlevet.

  • Diós lepény

    Hozzávalók:

    46 dkg rétesliszt, 39 dkg margarin, 26 dkg porcukor, 4 db tojás sárgája, 0,7 dl rum, csipetnyi só, a töltelék: 6 db tojás fehérje, 10 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 20 dkg margarin, 20 dkg darált dió

loading...