2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Krumplis töpörtyûs pogácsa

Hozzávalók: (kb. 30 darabhoz), 3,5 dkg élesztõ, kb. 1 dl langyos tej, csipetnyi cukor, 2 közepes (20 dkg) héjában , fõtt burgonya, 10 dkg töpörtyû, 1 tojássárgája, 2 dl tejföl, 60 dkg liszt, 1 kiskanál só, a nyújtáshoz: liszt, a tepsi kikenéséhez: 2 dkg vaj, a tészta lekenéséhez: 1 tojás.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az élesztõt a tejbe morzsoljuk, a cukorral felfuttatjuk. A fõtt, áttört burgonyával, az apróra vágott töpörtyûvel, a tojássárgájával, a tejföllel meg a liszttel, megsózva összegyúrjuk. Letakarva meleg helyen kb. 50 perc alatt megkelesztjük.

Utána enyhén lisztezett gyúrólapon 0,5 centi vastagra lapítjuk, 5-6 centi átmérõjû kiszúróval kiszaggatjuk, majd kivajazott tepsibe rakosgatjuk. A tetejét felvert tojással megkenjük. Elõmelegített sütõben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütõben 160 °C) kb. 25 percig sütjük.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!