2024.03.29. - Auguszta

Csicsókaleves

Hozzávalók: 50 dkg csicsóka, 2 vöröshagyma, 20 dkg fûszeres kolbász, fél dl étolaj, 1 csokor petrezselyem zöldje, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A vöröshagymát nagyobb kockákra vágjuk, majd az olajon megfonnyasztjuk, A csicsókát meghámozzuk, ugyancsak kockákra vágjuk s a hagymás zsiradékon kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyem zöldjét, felengedjük vízzel, sóval ízesítjük, s a levest kb. 10 percig fõzzük, ameddig a csicsóka megpuhul.

Közben a kolbászt karikákra vágjuk, és egy serpenyõben megpirítjuk, hogy jól kiadja a zsírját.
Az elkészült csicsókalevest a piros, fûszeres zsírral ízesítjük, tarkítjuk, s a kisült kolbászkarikákkal kínáljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!