2024.04.25. - Márk

Csirke galuskaleves

Hozzávalók: 2 csirkemellfilé, 30 dkg apró újburgonya, 4 zöldpaprika, 1 paradicsompaprika, 1 evõkanál zsír, 2 evõkanál tejföl, 1 evõkanál liszt, 1 tojás, 1 csokor zsenge csalán, só, fehér bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A felforrósított zsíron rózsaszínûre pirítjuk a lisztet. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott zöldpaprikát, jól megkeverjük, majd felengedjük kb. 2 liter vízzel. Ekkor beletesszük a finomra vágott csalánleveleket és a megtisztított újkrumplit, sóval, õrölt fehér borssal ízesítjük, majd takaréklángon lassan fõzni kezdjük.

A csirkehúst ledaráljuk, hozzáadjuk a tojást meg a tejfölt. Megsózzuk, megborsozzuk, majd botmixerrel az egészet pépesítjük. Ezután keverjük hozzá az apró kockákra vágott paradicsompaprikát. A galuskamasszából a tenyerünkben kis gombócokat formázunk és a lassan fõvõ levesben újraforrástól számítva 2-3 perc alatt megfõzzük. A levest frissen, forrón tálaljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!