rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Hagymás kifli

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 30 dkg rétesliszt, 2-3 evõkanál olaj, 1 tojás, 2 tojássárgája, 1 kiskanál cukor, 2 dl tej, 2 dkg élesztõ, 2 vöröshagyma, õrölt bors, só, zsír a tepsi kikenéséhez.

    Az élesztõt egy deci langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a tojássárgájával, csipetnyi sóval, a megkelt élesztõvel, meg annyi tejjel, hogy közepesen kemény tésztát kapjuk. Alaposan kidolgozzuk. Akkor jó, ha hólyagos, és az edény faláról elválik. Ekkor beleöntünk egy kávéskanál olajat, és további 3-4 percig dagasztjuk. Cipót formázunk belõle, letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük, majd ujjnyi vastagra kinyújtjuk.

    Amíg a tészta pihen, a maradék olajon az apróra vágott vöröshagymát fedõ alatt, kis lángon megpirítjuk, és hagyjuk kihûlni. Megkenjük vele a kinyújtott tésztalapot, majd a lapot háromszögekre vágjuk, a háromszögekbõl pedig kifliket sodorgatunk. A tetejüket tojással megkenjük, és megzsírozott sütõlemezen egymáshoz nem túl közel fektetjük. A forró sütõbe toljuk, és öt percig erõs, majd takaréklángon szép pirosra sütjük. A sütõbõl kivéve a kiflik tetejét még forrón, sós vízzel megkenjük, hogy szép fényesek legyenek.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tökfõzelék

    Hozzávalók:

    Elõre lereszelt és besózott tök
    Tejföl
    Liszt
    Olaj
    Bors

    Kapor

  • Bevert tojás vadasan

    Hozzávalók: 8 tojás, 7 dkg zsír, 10 dkg vöröshagyma, 20 dkg sárgarépa, 10 dkg gyökér, 4 dkg liszt, 2 g õrölt bors, 1 tk szemesbors, mustár, 2 babérlevél, 2 dl tejföl, 1 citrom, cukor, só, ecet.

  • Ananászos édes-savanyú csirkemell

    Hozzávalók: 2 csirkemell, 2 evõkanál szójaszósz, 50 dkg konzerv ananász, 3 evõkanál borecet, 1 evõkanál méz, 1 evõkanál ketchup, gyömbér, 1 dl fehérbor, 1 evõkanál étkezési keményítõ, 4 evõkanál rizsliszt, 4 evõkanál olaj, petrezselyem szál.

  • Bajai halászlé

    Hozzávalók: 1 kg ponty, 25 dkg vegyes hal: törpeharcsa, csuka, keszeg stb., 2 fej közepes hagyma, 2 púpozott ek õrölt pirospaprika (az egyik kanál édesnemes, a másik erõs paprika legyen!), 2 dkg só, 1 kis paradicsom, 1 kis hegyes zöldpaprika, 1 cseresznyepaprika, 1/4 dl vörösbor.

  • Shirly Temple

    Hozzávalók: fél citrom, 1cl grenadine, Gyömbér.

  • Banános csirke

    Hozzávalók: 50 dkg csirkehús, 15 dkg fokhagymás paprikás kolbász, 2 éretlen zöld banán, 2 lilahagyma, 15 dg mirelit kukorica, 1 hegyes-erõs paprika, 2,5dl húsleves, 1 rúd fahéj, 1 teáskanál ecet, olaj, só, 2 tyúkhúsleves kocka.

  • Almasaláta

    Hozzávalók: 3 szép alma, 2 dkg teavaj, 1 citrom, 2 dl tejföl, ízlés szerint cukor, 1 mokkáskanál õrölt fahéj, késhegynyi õrölt szegfûszeg.

  • Libamell fasírt

    Hozzávalók: 1 nagy libamell, 1 evõkanál libazsír, 1 áztatott, kifacsart zsemle, 1 kis fej reszelt hagyma, 1 tojás, só, bors, kevés víz.

  • Füstölt pulykamellsaláta

    Hozzávalók 4 szemályre: 500 g fõtt,füstölt pulykamell, 800 g póréhagyma, 1 db citrom leve, só, bors, cukor, 50 ml citromos olívaolaj, pár csepp balzsamecet.

  • Banán nyalóka - egyszerû desszert gyerekeknek

    Hozzávalók:

    banán, méz, csoki vagy csokidara, fa nyárs vagy hurkapálca

  • Mandulás barackfelfújt

    Hozzávalók: 20 dkg sárgabaracklekvár, 18 dkg kristálycukor, 10 dkg tisztított, héj nélküli mandula, 2 egész tojás + 5 tojásfehérje, 2 dkg vaj, csipetnyi só.

  • Tormás halleves

    Hozzávalók:

    - 1 kg hal
    - 2-3 hagyma
    - 2 paprika
    - 2 liter víz
    - 2 tojás
    - 2-3 paradicsom
    - 1 torma
    - lestyán
    - kapor
    - petrezselyem
    - só
    - bors
    - 1 marék cseresznyeszilva

  • Házi burgonya lángos

    Hozzávalók: 2 1/2 dkg élesztõ, 1/2 kg liszt, 2-3 db közepes fõtt burgonya, 1/2 dl tej, só, cukor.

  • Tárkonyos bárányleves

    Hozzávalók: 30 dkg báránycomb, 10 dkg vöröshagyma, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg zöldborsó, 5 dkg gyökér, 5 dkg zellergumó, 5 dkg gomba, 1 db fehér paprika, 1 dl tejszín, 1 db citrom, 3 dkg liszt (+ 5 dkg a galuskához), só, bors, tárkony, tárkonyecet, citromlé ízlés szerint, 1 db tojás.

  • Káposztás tészta

    Hozzávalók: 1 kg csuszatészta, 5 dkg zsír, vagy 3 ek. olaj, 2 kg fejeskáposzta, só, bors, porcukor.

  • Csirkeroládok töltve

    Hozzávalók: 60 dkg csirkecomb, 1 uborka, 1 szál sárgarépa, 3 db gomba, 1 dl húsleves, 2 evõkanál cukor, só, õrölt bors, 3 tojás, 2 teáskanál liszt, 3 evõkanál szójaszósz.

  • Tejszínes hideg sárgadinnyeleves

    Hozzávalók: 1 nagyobb sárgadinnye, 1 pohár tejszín, fél liter tej, 1 evõkanál méz, 2 evõkanál cukor, (lehetõség szerint) 2 db kivi;

  • Budai sült csirke

    Hozzávalók: 1 kg-os csirke, 1 dl konyak, 1 teáskanál cukor, 1 teáskanál só, 2 gerezd fokhagyma, 2 db egész tojás, 5-6 evõkanál kukoricaliszt, 1 dl sûrû majonéz;

  • Finn palacsinta

    Hozzávalók: 20 dkg liszt, 2 db tojás, 5 dl tej, 1/2 dl olaj, só, alma, párizsi, téli szalámi, uborka, sonka, tarja törek stb;

  • Szarvashús barna mártással

    Hozzávalók: 2000 g szarvashús csonttal, 80 g zsír, só, egész bors, ecet, kakukkfû, fenyõmag, 2 db babérlevél, 250 g vegyes zöldség, 50 g vöröshagyma, 50 g mogyoróhagyma, 4 dl vörösbor.