2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Hagymás kifli

Hozzávalók: 30 dkg rétesliszt, 2-3 evõkanál olaj, 1 tojás, 2 tojássárgája, 1 kiskanál cukor, 2 dl tej, 2 dkg élesztõ, 2 vöröshagyma, õrölt bors, só, zsír a tepsi kikenéséhez.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az élesztõt egy deci langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a tojássárgájával, csipetnyi sóval, a megkelt élesztõvel, meg annyi tejjel, hogy közepesen kemény tésztát kapjuk. Alaposan kidolgozzuk. Akkor jó, ha hólyagos, és az edény faláról elválik. Ekkor beleöntünk egy kávéskanál olajat, és további 3-4 percig dagasztjuk. Cipót formázunk belõle, letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük, majd ujjnyi vastagra kinyújtjuk.

Amíg a tészta pihen, a maradék olajon az apróra vágott vöröshagymát fedõ alatt, kis lángon megpirítjuk, és hagyjuk kihûlni. Megkenjük vele a kinyújtott tésztalapot, majd a lapot háromszögekre vágjuk, a háromszögekbõl pedig kifliket sodorgatunk. A tetejüket tojással megkenjük, és megzsírozott sütõlemezen egymáshoz nem túl közel fektetjük. A forró sütõbe toljuk, és öt percig erõs, majd takaréklángon szép pirosra sütjük. A sütõbõl kivéve a kiflik tetejét még forrón, sós vízzel megkenjük, hogy szép fényesek legyenek.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!