rss
  • Barackos hajók

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók 8 darabhoz: 13 dkg liszt, 3 tojás, 5 dkg vaj vagy margarin, só, 30 dkg õszibarack, 5 dkg cukor, 3 dl tejszín, 1 citrom, 3 lapzselatin, 4 dkg szálasra vágott mandula.

    loading...

    Felforralunk 1,2 dl vizet, beletesszük a vajat vagy a margarint, és hozzáadunk egy csipetnyi sót. Egyszerre beleszórjuk a lisztet, majd lassú tûzön, folyamatosan kevergetve addig fõzzük, amíg a tészta az edény falától el nem válik. Langyosra hûtjük, egyenként belekeverjük a tojásokat, mindegyikkel jól kidolgozzuk. A tésztát széles szájú, csillagcsöves nyomózsákba töltjük.

    A tepsit sütõpapírral kibéleljük, és a tésztából nyolc, kb.10 cm hosszú csíkot nyomunk rá. Elõmelegített sütõben, 200-210 fokon (gáztûzhelynél 4-es fokozaton) megsütjük, majd rácsra téve kihûtjük.

    A citromhabhoz a zselatint hideg vízbe áztatjuk. A citrom héját lereszeljük, a levét kinyomjuk, majd belekeverjük a feloldott zselatint. A tejszínt habbá verjük, közben beleszitáljuk a cukrot, és belevegyítjük a citromzselét. A meghámozott õszibarackot cikkekre vágjuk. A citromhabot a tésztára nyomjuk, kirakjuk a gyümölccsel, végül meghintjük mandulával.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Karfiolrózsák

    Hozzávalók: 1 kg karfiol, só, a bundázáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa (liszt vagy 20 dkg reszelt sajt, 2 tojás), a sütéshez bõven olaj.

  • Rázott garnéla

    Hozzávalók négy személyre: 4 evõkanál olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, 2 db kis chilipaprika, 2 kiskanál pirospaprika, 50 dkg friss garnélarák.

  • Babgulyás füstölt csülökkel

    Hozzávalók: 1 db füstölt csülök kb. 80- 100 dkg, 50 dkg tarka bab, 3 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyemgyökér, 1 zeller, 1 csomó zöldség zöldje, 25 dkg burgonya. A rántáshoz: 1 fej közepes hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál pirospaprika, 3 evõkanál liszt, só, bors, majoránna, kakukkfû, szurokfû, bazsalikom, borsikafû.

  • Burgonya-leves

    Minden személyre két darab nagyobb fajta burgonyát vegyünk, tisztitsuk azt meg nyersen, aztán vágjuk fel szép egyenlõ koczkákba. Tegyünk egy fazékba mindenféle zöldséget és az árva levesekhez szükséges mennyiségû vizet: három személyre egy liternyit.

  • Sonkás tészta

    Sonka maradékokat, vagy füstölt húst finomra összevagdalunk s kevés zsírban lábosba tesszük. A tésztát nagyon vékonyra kinyújtva kockákra vágjuk, sósvízben kifõzzük, a sonkával s 2-3 deci jó tejfellel elkeverjük.

  • Sajtos spagetti

    Hozzávalók: fél kiló spagetti, 2 ek olaj, 1 pohár tejföl, 20 dkg reszelt sajt, só.

  • Sütőtök krémleves

    Sütőtök krémlevesMeghámozom a sütőtököt. Megtisztítom a hagymát, és apróra vágom. Felaprítom a fokhagymagerezdeket. Felforrósítom az olajat és a vajat egy nagy serpenyőben és hozzáadom a hagymát és a fokhagymát. Eltávolítom a sütőtök magját és apró kockákra vágom. Hozzáadom a hagymához és jól összekeverem. Hozzáadom a sütőtökhöz a curryport és a fűszereket.
    Beleöntöm a zöldséglevet, összekeverem és felforralom. Lassú tűzön főzöm 35 percig. Kézi botmixerrel pürésítem a sütőtöklevest. Friss petrezselyemmel megszórva tálalom.

  • Pörkölt nyúlfülû gombából (rókagombapörkölt)

    Egy kanálnyi zsír, fél kg nyúlfülû (rókagomba), egy nagy fej hagyma, só, 2 ek paprika.
    A zsíron sárgára pirítom az apróra vágott hagymát, majd rászórom a paprikát.

  • Lágy csokis töltött keksz

    Hozzávalók 30 db kekszhez: 140 g vaj, 140 g porcukor, 2 tojás sárgája, 255 g finomliszt, 1/2 tasak sütõpor, 30 g cukrozatlan kakaópor, 30 g kis /ét-, tej- vagy fehér/ csokoládékocka, 1 db 4 es 1 db 5 cm-es tésztaszaggató.

  • Áfonyás-fehércsokis keksz

    Hozzávalók: 5 dkg vaj vagy margarin, 15 dkg liszt, 1,5 teáskanál sütõpor, 1 teáskanál õrölt fahéj, 9 dkg cukor, 1,2 dl zsíros tej, 12 dkg friss áfonya, 1/2 börge tört fehér csoki.

  • Kenyértésztában sült csülök

    Hozzávalók: 60 dkg liszt, 3,5 dkg élesztõ, só, 3 dl langyos víz, 2 kis sertéscsülök, 1 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 db paradicsompaprika, 6 dkg zsír.

  • Sajtmártás

    Hozzávalók:

    3 dl tejföl, 5 dkg trappista sajt, darabka füstölt sajt, currypor, tárkony

  • Gombóc leves

    Gombóc levesA leveshez a zöldséget megtisztítjuk, kockára vágjuk, majd kevés zsiradékon kicsit megpároljuk. Párolás után vízzel felöntjük, ízlés szerint fűszerezzük. Közben a gombóchoz a burgonyát feltesszük főni, ha megpuhult, leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. 10 perc múlva már lehet is a gombócot készíteni. Összetörjük villával, majd a tojással, kevés fűszerrel és annyi liszttel, amennyit felvesz összekeverni. Ha a levesben a zöldségek megfőttek, vizes kézzel kicsi gombócokat formálunk a krumplis tésztából, beletesszük a levesbe, és ha feljön a tetejére, kész is a levesünk.

  • Francia vaníliafelfújt

    Hozzávalok:

    4 ek. kristalycukor, 8 dkg porcukor, 1 vanilias cukor, 4 tojás, 5 dl tej, a tetejére 2 dl tejszin, 1 ek. porcukor.

  • Almás ital

    Hozzávalók 1 pohárhoz: 2 cl almapálinka, 1,5 dl almabor, 8-8 mentalevél, 2 gombóc pisztáciafagylalt, 3 vékony gerezd alma.

  • Töltött paprika csirkemellbõl

    Hozzávalók: 2 nagyobb csirkemell vagy tyúkmell, 10 deka császárhús, 12 db közepes paprika, 20 deka rizsa, 2 kisdoboz paradicsompüré, só, õrölt bors, rozmaring, 2 tyúkhúsleves kocka, 2 evõkanál olajos rántás, 1 tojás, 10 deka cukor;

  • Keksztekercs szinesen

    Keksztekercs szinesenEgy nagy tálban összekeverjük a darált kekszet a kakaóporral, porcukorral, és hozzáadjuk a tejet, rumaromát. Nyújtható tészta állagot kell kapnunk. Ha kell, adjunk hozzá még tejet, vagy darált kekszet. Ha elkészült a tészta, a hűtőben pihentetjük fél órát. Elkészítjük a vajkrémet. A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, és adunk hozzá pár csepp rumaromát. A krémet három felé osztjuk. Mindegyik tésztához tetszés szerinti színű ételfestéket adunk. A tésztát három felé osztjuk, és egyenként kinyújtjuk kókuszreszelékes deszkán.

  • Bécsi császármorzsa

    Hozzávalók: 12,5 dkg liszt, 5 tojás, Fél liter tejszín, csipetnyi só, 2 dkg cukor, 6 dkg vaj, 1 cs vaniliáscukor, 4 dkg mazsola, 2 cl rum, 20 dkg párolt szilva, 3 dkg mandula.

  • Meggyes-pudingos sütemény

    Meggyes-pudingos süteményA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy 20×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és a tésztát belenyújtjuk. A középső réteghez a pudingport, a tejjel és a cukorral jó sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A tejföllel simára kevert pudingos krémet a tésztára simítjuk. Megszórjuk magozott meggyel, majd 180 fokon tűpróbáig sütjük. Megvárjuk amíg kihűl, majd a meggybefőtt levével összekeverjük a zselatint és megfőzzük. Amikor már kezd sűrűsödni, akkor a kihűlt tésztára öntjük. Hűtőbe tesszük dermedésig, majd akkor szeleteljük.

  • Stefánia-Omlett (édes, vagy sós)

    Hozzávalók: 3 deka vaj, 3 deka liszt, 1 és fél deci tej, ( ha édes ) 8 deka porcukor ( ha sós ), mokkakanál só és kevés citrom héja, vanília, 3 tojás sárgája, 3 tojás habja.

loading...