rss
  • Kínai palacsinta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 20 dkg liszt, 2 tojás, 1,5 dl tej, 1,2 dl szódavíz, só.

    loading...

    Töltelék: 2 sárgarépa, 1 karalábé, 1 csokor zöldhagyma, 1 cikk fokhagyma, 10 dkg szójababcsíra, 4 ek. szójaszósz, 3 ek. olaj, 3 ek. fehérbor, cukor, 1 csipet gyömbér, 15 dkg margarin, 1 ek. étkezési keményítõ.

    Fogunk egy tálat, amelybe beletesszük a lisztet, a tojásokat, a tejet, sót, szódát, és alaposan összekeverjük, hogy csomómentes legyen, majd palacsintákat sütünk belõle.

    Töltelék: A zöldségeket megmossuk, meghámozzuk, majd vékonyan felvágjuk õket, a fokhagymát pedig összepréseljük. A hagymát, fokhagymát, répát, karalábét olajon megpirítjuk, majd beletesszük a szójacsírát, a bort, cukrot, szójaszószt, gyömbért. Végül a tölteléket a palacsintákba tesszük, és már fogyaszthatjuk is.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Hamis marcipán

    Egy púpozott evõkanál búzadarát 0,5 dl vízben megfõzünk és néhány percig állni, hagyjuk, hogy minden vizet magába szívjon. Kb. 15 dkg sült tököt még melegen, meghámozunk.

  • Cappuccino fagylalt

    Hozzávalók: 1 doboz (2,5 g) zselatin, 1 dl hideg víz, 4-5 dl tejszín (felvert), 4-5 dl "half and half" (fele-fele arányú tej-tejszín keverék), 1 dl méz, 1 dl presszókávé.

  • Linzer

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 25 dkg margarin
    - 50 dkg finomliszt
    - 20 dkg kristálycukor
    - 2 csomag vaníliás cukor
    - 1 csomag sütõpor
    - 2 tojás
    - 1 csapott evõkanál keserû kakaópor

    A lekenéshez:

    - 1 tojás

    A tetejére:

    - maréknyi natúr (sótlan) mogyoró

    A töltéshez:

    - 30-40 dkg sárgabarackíz

  • Narancslekvár

    Hozzávalók: 6 db narancs, 2 db citrom, az elkészítésnél leírt mennyiségû cukor.

  • Karfiolos csirkeleves

    Hozzávalók: 1 csirkeaprólék máj nélkül (kb. 50 dkg), 1 kis fej (25-30 dkg) karfiol, 1 dl tejföl, 2 dkg vaj, 1 evõkanál liszt, 1 csokor petrezselyemzöld, késhegynyi õrölt fenyõmag (vagy mandula), ízlés szerint só és törött fekete bors.

  • Iszákos pörkölt

    Hozzávalók: 60 dkg marhahús, 8 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg zöldpaprika, 10 dkg paradicsom, 2 dl vörösbor, 2 dkg pirospaprika, 1 gerezd fokhagyma, kakukkfû, bazsalikom, 1 babérlevél, só.

  • Diós gyümölcssaláta

    Hozzávalók 4 személyre: 120 g dióbél, 2 ek. akácméz, 200 g szõlõ, 2 db alma, 2 db körte, 1 db narancs, 1 db limett.

  • Szegedi halászlé pontyból

    Hozzávalók: 1 db 1-1,2 kg-os ponty, fél kg apróhal (keszeg, kárász), vagy halfej és farok, 2 nagy fej hagyma, 2 zöldpaprika, 2 paradicsom, 1-2 mk porospaprika (ízlés szerint), cseresznyepaprika, só.

  • Csirkecomb gombában

    Hozzávalók: 4 szép csirkecomb, 1 zacskó gombalevespor, 8-10 dkg finomliszt, 1 db egész tojás, 1,5-2 dl tej, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 mokkáskanál törött fekete bors.

  • Szerb rakott burgonya

    A rizst megmosom, és fél órára vízbe áztatom. A burgonyát hámozás után kis kockákra vágom. A hagymát nagyon finomra metélem. A füstölt szalonnát apró kockákra vágom, és zsírját kiolvasztom. A zsírra ráteszem a vöröshagymát, és megfonnyasztom majd, a tûzrõl levéve belekeverem a pirospaprikát.

  • Túrós linzer

    Hozzávalók: 25 dkg túró, 20 dkg margarin, 30 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 1 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag sütõpor.

  • Cukkínikrémleves

    Hozzávalók: 1 db kisebb cukkíni, fél csokor petrezselyem, 1 pohár tejszín, 1 ek liszt, 1 ek vegeta, 4 szelet kenyér, 1 tk só, 1 kk olaj, késhegynyi vaj.

  • Almás csirke

    Hozzávalók: 4 csirkemellfilé, 2 alma, 2-2 evõkanál olaj és konyak, 3 dkg vaj, 1-1 teáskanál cukor és mustár, 2 dl tejszín, õrölt bors, só.

  • Citromos rizs

    Hozzávalók:

    12 dkg rizs, 1,5 dl tej, 6 dkg cukor, citrom, 4-5 kanál porcukor

  • Csirkés rizottó

    Hozzávalók: fõtt csirkehúsdarabkák, friss vagy szárított gomba, hagyma, paradicsompüré, bors, só, 10 dkg reszelni való sajt, csirkehúslé, párolt rizs, grillezõ olaj.

  • Eperszósz

    Hozzávalók: 3 evõkanál cukor, 0,5 dl víz, néhány csepp citromlé, 2/3 csésze (15 dkg) eper.

  • Tejfölös kifli

    Hozzávalók:

    3 csésze liszt, 1 kocka margarin, 1 csésze jó sûrû tejföl, 5 dkg élesztõ, lekvár, só, tej

  • Diós sajtos töltött csirke dióbundában

    Hozzávalók: 4 db csirke mell, 100 g krémsajt, 100 g dió, 20 g vaj, 1 db zsemle, gyömbér, só, õrölt bors;

    Panírozáshoz: 100 g liszt, 2 db tojás, 80 g zsemlemorzsa, 80 g dió, olaj a sütéshez;

    Vajas sárgarépához: 400 g sárgarépa, 50 g vaj;

    Ízlés szerint: cukor, só, 1 csomag petrezselyemzöld;

    Burgonyapüréhez: 800 g burgonya, 1 dl tej, 80 g vaj, só;

  • Genovai szalagtészta (Fettuccini alla genovese)

    1 csomó petrezselyemzöld, 1 csomó bazsalikom, 2 ek fenyõmag, 4 gerezd fokhagyma, 5 ek olivaolaj, 10 dkg parmezán, só, bors, fehérbor, fél kiló szalagtészta (fettucine).

  • Boros csirkecomb

    Hozzávalók 4 személyre:

    4 csirkecomb, 10 dkg kolozsvári füstölt szalonna, 10 dkg paradicsompüré, 1 dl száraz fehérbor, 1 teáskanál mustár, 1/2 citrom leve és reszelt héja, 1 dl tejföl

loading...