2024.04.20. - Tivadar

Kínai csirkeleves

Hozzávalók: 1 csirke, 3 dkg szárított kínai gomba, 2,5 l csirkehúsleves, 1 csomag vegyes zöldség, 5 dkg kínai rizsgombóc, sárgarépa, zeller, póréhagyma, 34 dkg bambuszrügy, szójaszósz, chili.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A gombát 2-3 órára vízbe áztatjuk, majd felcsíkozzuk a zöldségekkel együtt. A húslevest felmelegítjük, majd a csirkét és a zöldségeket beletesszük, és forrástól számított egy órán keresztül pároljuk. Ekkor a csirkét kivesszük, csontjait eltávolítjuk, húsát felkockázzuk.

A gombát és a rizsgombócot 20 percig fõzzük a lében, majd a húst is visszarakjuk a bambusszal együtt. Végül a chilivel és a szójával ízesítjük, és már kínálhatjuk is.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!