2024.03.29. - Auguszta

Mazsolás vanília leves

A tejet feltesszük fõni a vaníliával úgy, hogy kb. 2 dl-nyi tejet visszatartunk. A tojássárgáját 1 evõkanál cukorral és a liszttel habosra keverjük, majd a megmaradt hideg tejjel hígítva a felforralt tejhez adjuk.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A maradék cukrot is beletesszük. Közben a rizst külön megfõzzük vízben és a felforralt híg, krémszerû masszához keverjük. A mazsolát is hozzáadjuk. Ha kihûlt, ízlés szerint citrom-vagy narancshéj reszelékkel és gyümölcsdarabokkal is dúsíthatjuk.

Hozzávalók:
másfél liter tej
fél csésze rizs
1 vanília rúd vagy aroma
3 evõkanál cukor
1 db tojássárgája
1 evõkanál liszt
1 csomag mazsola

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!