2024.04.19. - Emma

Dalmát oldalas

Hozzávalók: 70 dkg oldalas, só, bors, 1 kanál olaj, 2 dl vörös bor, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 80 dkg zöldpaprika, só, bors, kakukkfû.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az oldalast kétujjnyi darabokra vágjuk, megsózzuk, borsozzuk, majd egy kevés olajban a darabok mindkét felét megpirítjuk, felöntjük a borral, és fedõ alatt (vagy kuktában) 30 percig pároljuk.
A pároláskor tegyünk mellé egy csipet kakukkfüvet, egy fej apróra vágott vöröshagymát, egy gerezd tört fokhagymát.

A zöldpaprikát feldaraboljuk, és egy tûzálló tál aljára terítjük, megsózzuk, ráfektetjük az oldalasdarabokat, ráöntjük a pecsenye párolólevét, és jól letakarva, sütõben még 30 40-percig pároljuk. (Tepsiben alufóliával gondosan lezárva is készíthetjük.) Ha megpuhult, a fedõt levéve róla, pirosra sütjük.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!