Hozzávalók: 60 dkg darált hús, 2 fej vöröshagyma, 2 sárgarépa, 2 fehérrépa, egy fél zellergumó, 2 zsemle, 3 zöldpaprika, 2 tojás, só, bors, majoránna, 1 dl olaj, 1 kg burgonya, 2 dl tej, 5 dkg vaj.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A darált sertéshúsba keverjük az apróra vágott vöröshagymát, a reszelt sárga és fehérrépával, a zellerrel, a tejbe áztatott zsemlékkel, az apróra vágott zöldpaprikákkal, a nyers tojásokkal, sóval, törött borssal és majoránnával.
Hosszúkás cipót formálunk belõle, tepsibe tesszük, megöntözzük forró olajjal, és a sütõben fél óráig sütjük. A burgonyából pürét készítünk, bevonjuk vele a sült húscipót, és a sütõbe visszatéve alaposan átsütjük.
Jó étvágyat!