2024.04.20. - Tivadar

Chilli con carne

Hozzávalók: 2 kanál olaj, 1 nagy hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 pirospaprika, 1 kanál darált pirospaprika, 1 kanál tört köménymag, 500 g marhahús, 200 ml marhahúsleves, 1/2 teáskanál majoranna, 400 g paradicsom, 1 teákanál chilli, 1 kanál barna cukor, 400 g konzerv vörös bab, só, bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A hagymát megpirítjuk egy kis olajon, 5 perc után hozzáadjuk az áttört fokhagymát, felkockázott paprikát, darált paprikát, köménymagot. Belerakjuk a darált húst és megpirítjuk.

Hozzáadjuk a levest és a lehámozott paradicsomot. Megszórjuk majorannával, cukorral, sóval, borssal. Hozzáadjuk a chillit és fedõ alatt fõzzük 20 percet. Hozzáadjuk a babot és még 10 percig fõzzük. Kenyérrel tálaljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!