2024.03.29. - Auguszta

Mexikói csirke

Hozzávalók: 1 db csirke kb. 1200 g, 50 g paradicsompüré, 150 g vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 100 g zöldborsó, 10-15 szem olívabogyó, 1 mokkáskanál õrölt fahéj, 1 db babérlevél, 2 dl fehérbor, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A megtisztított, megmosott csirkét feldaraboljuk, máját, zúzáját is hozzávesszük. A hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. Felhevített olajon megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk a paradicsompürét, összekeverjük, és rátesszük a feldarabolt csirkét.

Megsózzuk, fedõ alatt, lassú tûzön idõnként megrázogatjuk az edényt, és mindig egy kevés vizet öntünk alá, félig puhára pároljuk, hozzáadjuk a mokkáskanál õrölt fahéjat, babérlevelet, olívabogyókat és zöldborsót. Felengedjük a 2 dl fehérborral, és fedõ alatt készre fõzzük. Köretnek párolt rizst adunk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!