2024.03.29. - Auguszta

Fish and chips

Hozzávalók: napraforgóolaj bõven (magas falú edény fele), 300 g liszt, 300 g tõkehalfilé (lehet fagyasztott is), 1 csomag sütõpor, 2 doboz (1 liter) sör, 500 g fagyasztott sült burgonya, só, bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Kell egy akkora edény, hogy a halakat egyszerre tudjuk sütni. Ebbe az edénybe öntsük bele az olajat, és melegítsük fel kb. 190 fokra. Akkor jó az olaj, ha egy kis panírszószt beledobunk, és az fent marad a felszínen, és sülni kezd.

A lisztet és a sütõport összekeverjük. Felbontjuk a két sört, és az egyiket rögtön megisszuk. A másik sörnek a felét hozzáöntjük a lisztes keverékhez. Egy habverõvel, vagy ami egyszerûbb, egy elektromos habverõvel palacsintatészta sûrûségû masszát keverünk belõle. Ha nagyon sûrû, akkor a sörrel lazíthatjuk, ha túl laza, akkor pedig liszttel sûríthetjük.

A halakat töröljük szárazra papírtörlõvel, szórjuk meg egy kis liszttel (ez segít abban, hogy tényleg száraz legyen), hintsük meg sóval-borssal mindkét oldalát. Mártsuk a halat a masszába, majd óvatosan engedjük bele a forró olajba.

10 perc után a bunda szépen megbarnul, ekkor kiszedhetjük. Tartsuk melegen (60 fokos sütõ), és ugyanabban az olajban süssük ki a krumplit. Ha stílusosak akarunk lenni, akkor újságpapírból tölcsért csinálunk, félig megpakoljuk krumplival, és a tetejére rárakunk egy halat. Kovi ubi, ecetes hagyma, majonéz, ketchup az asztalra, és hajrá, együnk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!