2024.04.19. - Emma

Paraszt pulykamell

Hozzávalók: 80 dkg pulykamell, 25 dkg camembert sajt, 8 db burgonyalángos, só, bors, 3 evõkanál méz, 2 evõkanál szójaszósz, 1,5 dl olívaolaj.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A pulykamellet 8 szeletre vágjuk, gyengéden kiveregetjük. Kedvenc keverõtálunkban az olívát a szójaszósszal és a mézzel kikeverjük, a sózott, borsozott filéket beleforgatjuk. Órácskára lefedve hûtõbe rejtjük.

Ha már a pác jól átjárta, elõvesszük kedvenc teflonunkat, kevés olajat öntünk bele, és erõs lángon a pulykamellszeleteket hirtelen átsütjük. A camembert sajtot nyolc szeletre vágjuk. A visszamaradt zsiradékban kisütjük a burgonyalángosokat, mindegyik szeletre 1-1 húst teszünk, és beborítjuk a sajtszelettel. Forró grillben ráolvasztjuk, és már tálaljuk is.

Bontsunk fel mellé egy fiatal rozét, és ne feledkezzünk meg egy nagy adag friss salátáról sem.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!