Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A kelkáposztát és a burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, felkockázzuk, és feltesszük annyi vízben vagy erõlevesben fõni, ami épp ellepi. Amíg a zöldségek puhulnak, elkészítjük a habarékot: fél bögre vízbe 4 evõkanál lisztet és 1 evõkanál pirospaprikát keverünk, úgy, hogy csomómentes legyen.
Amikor megpuhultak a zöldségek, óvatosan hozzájuk keverjük a habarékot, és hagyjuk, hogy szépen besûrûsödjön a fõzelék. Sózzuk, borsozzuk. Ha a pörkölt fõzési ideje lejárt, a kuktát a mosogatóba tesszük, hideg vizet engedünk rá, majd, ha kiment belõle a gõz, kinyitjuk, és megkóstoljuk. Ha szükséges, még sózzuk, és borsozzuk. Visszatesszük a tûzre, és hozzáadjuk a bort, majd takarék lángon további 30-60 percig rotyogtatjuk, hogy finom puha legyen.
Jó étvágyat!