2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Mazsolás túrógombóc

Hozzávalók: 50 g lágy vaj, 1 evõkanál cukor, 2 tojás, egy csipet só, 250 g sovány tehéntúró, 65 g búzadara, 2 evõ, kanál mazsola, 2 evõkanál vaj, 2 evõkanál zsemlemorzsa.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A vajat a cukorral habosra keverjük és egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Hozzákeverjük a sót és a túrót. Belerakjuk a búzadarát és a mazsolát. Jól elkeverjük. Sós vizet forralunk egy nagy lábosban. A gombócokat evõkanállal a vízbe tesszük. Ha feljöttek a víz tetejére, még 12 percig fõzzük.

Egy csészealjat lefordítva egy tálba teszünk. Szitával kivesszük a gombócokat, lecsöpögtetjük és a tálba tesszük. A maradék víz a csészealj alá folyik és nem puhítja meg a gombócokat. Vajban zsemlemorzsát pirítunk és rászórjuk a túrógombócokra.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!