rss
  • Mazsolás túrógombóc

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 50 g lágy vaj, 1 evõkanál cukor, 2 tojás, egy csipet só, 250 g sovány tehéntúró, 65 g búzadara, 2 evõ, kanál mazsola, 2 evõkanál vaj, 2 evõkanál zsemlemorzsa.

    A vajat a cukorral habosra keverjük és egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Hozzákeverjük a sót és a túrót. Belerakjuk a búzadarát és a mazsolát. Jól elkeverjük. Sós vizet forralunk egy nagy lábosban. A gombócokat evõkanállal a vízbe tesszük. Ha feljöttek a víz tetejére, még 12 percig fõzzük.

    Egy csészealjat lefordítva egy tálba teszünk. Szitával kivesszük a gombócokat, lecsöpögtetjük és a tálba tesszük. A maradék víz a csészealj alá folyik és nem puhítja meg a gombócokat. Vajban zsemlemorzsát pirítunk és rászórjuk a túrógombócokra.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Andalusia

    Shakerben összerázzuk, majd koktélospohárba szûrjük.

  • Sajtos-gombás makaróni dagadóban

    Hozzávalók: 80 dkg sertésdagadó, fél csomag makaróni, 10 dkg gomba, 1 csokor zöldpetrezselyem, 15 dkg parmezán sajt, bors, só õrölt kakukkfû.

  • Juhtúrós rakott burgonya

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 20 dkg juhtúró, 2 fej hagyma, 1 pohár tejföl, 4 db kemény paradicsom, 10 dkg füstölt vagy trappista sajt, só, csipet õrölt bors, 1 teáskanál vaj.

  • Leves zabpehelybõl

    Hozzávalók: 4 kisebb vöröshagyma (hold alakúra vágva), 1 csésze zabpehely (serpenyõben megpirítva), tengeri só, 1 ek. kukoricaolaj, Szójaszósz.

  • Citromos avokádó-krémleves

    Hozzávalók: 3 érett avokádó, 4 deci húsleves, 1 deci száraz fehérbor, 2 deci tejszín, 1 evõkanál olívaolaj, 1 citrom leve, só, õrölt bors.

  • Brokkoli boros bundában

    Hozzávalók: 80-90 dkg brokkoli, kb. 2 dl fehérbor, 8-10 dkg liszt, 3 dkg olaj, 2 tojásfehérje, csipetnyi só; a sütéshez: olaj.

  • Barackos túrólepény

    Hozzávalók: 40 dkg liszt, 25 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 tojássárgája, 1 csomag sütõpor, 3 evõkanál kakaópor.

  • Debreceni pulykamell

    Hozzávalók: 4 szép, nagy szelet pulykamell, 2 kis pár debreceni kolbász, 3 dl tejföl, 1 teáskanál liszt, 3 evõkanál olaj, 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só és törött fehér bors.

  • Karfiolos sajtos rakott tészta

    Hozzávalók:

    - 2 személynek:
    - 1 kisebb karfiol
    - 15 dkg spagetti tészta
    - 3 dkg vaj
    - 1 evõkanál liszt
    - 2-2,5 dl tej
    - 15 dkg sajt
    - só
    - õrölt bors
    - szerecsendió
    - 1 teáskanál õrölt mustármag
    - 1 teáskanál ételízesítõ

  • Sörös borda

    Hozzávalók:

    - 4 nagyobb szelet karaj
    - 3-4 vöröshagyma
    - 1 csapott kávéskanál őrölt pirospaprika
    - só
    - őrölt bors
    - 1 csapott kávéskanál őrölt őrölt kömény
    - 3 evőkanál étolaj
    - két-három evőkanál mustár
    - 5 dl sör

  • Barackos kocka

    Barackos kockaA tojásokat a cukorral, lekvárral, vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet és sütőporral elkevert lisztet. 20*30 cm-es szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, a barack darabokkal megszórjuk és 180 fokon megsütjük. Mielőtt kivesszük a sütőből, mindenképpen végezzünk tűpróbát! Ez a sütemény igazán gyors, egyszerű elkészíteni és nagyon ízletes finomság! Hozzávalók: 3 tojás, 25 dkg cukor, 1 dl olvasztott vaj, 3 dl tej, 35 dkg liszt, 1 cs sütőpor, 1 evőkanál sárgabarack lekvár, 1 üveg őszibarack befőtt darabokra vágva. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

  • Makaróni babosan

    Hozzávalók:

    - 1 nagy fej hagyma
    - 1 paprika
    - 1 paradicsom
    - 5-6 gerezd fokhagyma
    - bors
    - pirospaprika
    - só
    - majoránna
    - oregano
    - petrezselyem
    - leheletnyi bazsalikom
    - paradicsompüré
    - ízlés szerinti cukor
    - 1 konzerv bab
    - 25 dkg makaróni tészta
    - 1 kis pohár tejföl
    - 20 dkg sajt

  • Gomba mártás

    Megtisztított gombát apróra vágjuk, zsírban puhára pároljuk, egy kanál lisztet hintünk rá s ha evvel együtt jól felforrt, húslevessel ...

  • Májjal töltött libasült

    Hozzávalók: 1 liba, 25 dkg szárnyasmáj, 1 ek vaj, 1 hagyma, 3 zsemle, 2 tojás, leveszöldség, 1 babérlevél, szegfûbors, só, bors, fehérüröm, keményítõ.

  • Sajtosrizs

    Nagyon ízletes, kissé pikáns, a rizsnek következõ elkészítése. Megmosunk körülbelül 14 deka rizst s beletesszük az idõközben felolvasztott hét deka vajba

  • Paradicsomsaláta

    Hozzávalók:

    - 1 kg paradicsom
    - 10-12 db félig aszalt paradicsom
    - 2 maréknyi bazsalikomlevél

    Az öntethez:

    - 3 evõkanál extraszûz olívaolaj
    - 2 evõkanál vörösborecet
    - 1 evõkanál mustár
    - kevés só

  • Gránátalma koktél

    Hozzávalók: gránátalma-szirup, ananászlé, narancslé, pár szem meggy díszítésnek, tejszínhab, jég.

  • Joghurtos uborkasaláta

    Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg kígyóuborka, 4 dl joghurt, 1 evõkanál olívaolaj, 1 gerezd fokhagyma, ecet, só, 1 csokor zöldkapor.

  • Sáltsa jiaourti me anitho (Kapros-joghurtos mártás)

    Hozzávalók: fél liter joghurt, só, bors, egy citrom leve, 2 ek finomra vágott kapor.

  • Káposzta saláta

    A meggyalult káposztát besózva 1 óráig állni hagyjuk, kinyomjuk.