rss
  • Olasz csokis süti

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók Piskótalap: 3 tojás, 1 ½ dl cukor, 2 evõkanál burgonya- vagy kukoricakeményítõ, 2 evõkanál finomliszt, 1 evõkanál kakaópor, 1 evõkanál instant kávégranulátum, porrá törve 1 teáskanál sütõpor.

    Töltelék: 100 g (7 evõkanál kockamargarin vagy vaj, megpuhítva), 1 ½ dl átszitált porcukor, 2 evõkanál kakaópor, 1 ½ teáskanál vanília, 1 tojás sárgája, 1-2 evõkanál kávélikõr.

    Díszítés: 10 g félédes csokoládé, 1 evõkanál olaj, 1 ½ dl átszitált porcukor, 1 evõkanál víz, 2 csepp borsmentaolaj.

    Béleljünk ki egy 30x40 centis tepsit sütõpapírral. Keverjük a tojásokat a cukorral világossárgára és nagyon sûrûre. Keverjük össze a többi hozzávalót, és szitáljuk a tojásos keverékbe. Forgassuk össze a keveréket, míg a tészta összeáll.

    Öntsük a tésztát az elõkészített tepsibe. Süssük a sütõ középsõ rácsán kb. 5 percig. Borítsuk ki megcukrozott papírra, és hagyjuk kihûlni. A töltelékhez keverjük simára a vajat a cukorral, a kakaóporral, a kávéval és a vaníliával. Erõs mozdulatokkal keverjük hozzá a tojást, és a kávélikõrt is, ha használunk. Keverjük az egészet simára. Kenjük meg a süteményt a csokoládés krém felével. Vágjunk ki 5 cm széles csíkokat, kb. 36 cm hosszúakat. Szorosan tekerjük fel, állítsuk a vágott szélükre.

    Gõz felett, vagy mikrohullámú sütõben olvasszuk meg a csokoládét az olajjal. Keverjük simára és vényesre. Mártsuk a süteményeket a csokoládéba, vagy kenjük meg a csokival. A süteményeket tegyük rácsra, míg a csokoládé megszilárdul. Kanalazzuk a maradék csokoládét kicsi, sima véggel ellátott habzsákba, és készítsünk apró halmocskákat a sütemény szélére.

    Keverjük simára a cukrot a vízzel és borsmentaolajjal. Kanalazzuk sima véggel ellátott habzsákba, és nyomjunk fehér „tetõt” a csokoládékarima közé. Várjuk meg, míg a krém és a bevonat megszilárdul.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Kijevi diós

    A tésztához 40 dkg lisztet, 20 dkg margarint, 4 tojássárgát, 1 csomag sütõport, 2-3 evõkanál tejfölt összedolgozunk. Ebbõl 3 lapot sodrunk.

  • Sült spárga

    Hozzávalók:

    - 1 kg spárga
    - 1 szál póréhagyma
    - 10 dkg sonka
    - 2 db fõtt tojás
    - 1 nyers tojás
    - 1 pohár fejföl
    - 10 dkg reszelt sajt
    - só
    - cukor
    - citromlé
    - bors
    - szerecsendió

  • Rakott zöldbab

    Hozzávalók: 60 dkg darált sertéshús, vagy borjúhús, 50 dkg friss zöldbab 3 pohár tejföl, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg füstölt szalonna só, bors, paprika.

  • Babos hústál

    Hozzávalók 4 személyre: 200 g zöldbab, só, 2 szál sárgarépa, 2 szál zöldhagyma, 200 g marhaszûzpecsenye, 3 ek. olaj, 6 ek. marhahúsleves, 2 ek. szójamártás, 2 ek. chilimártás, 2 ek. rizsbor, 1-2 tk. sötét szezámolaj, 2 ek. szezámmag.

  • Citromos rizsleves

    Hozzávalók (4 személyre):

    1,2 liter (szûrt) tyúkleves, 4 dkg rizs, 1 nagy tojás, 1 citrom, bors, só

  • Tarkabab-gulyás

    Hozzávalók:

    25 dkg nagyszemû szárazbab, 40 dkg burgonya, 1 füstölt köröm, 1 ág zellerlevél, 1 babérlevél, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 nagy sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 közepes fej vöröshagyma, 8 dkg kolozsvári (húsos) szalonna, 1 púpozott kávéskanál pirospaprika, 2 evõkanál száraz csipetke, 1 késhegynyi fokhagymasó, só

  • Szicíliai spagetti (Spaghetti sicilia)

    Hozzávalók: 5 dkg szardellafilé, 2 átpréselt fokhagymagerezd, csipetnyi bors, 3 ek olaj, fél kiló spagetti, 2 ek zsemlemorzsa, 3 ek finomra vágott petrezselyemzöld, reszelt parmezánsajt.

  • Zöldbabos rizs

    Hozzávalók: 30 dkg konzerv zöldbab, 1 zacskó (125 g) gyors rizs, 1 leveskocka, só.

  • Cseresznyés kocka

    Cseresznyés kockaA sütőt előmelegítjük 175 fokra. A cseresznyét egyenletesen elosztjuk egy vajjal kikent szögletes formában vagy sütőtálban. A tojásokat feltörjük, majd habosra keverjük a cukorral. Beleszitáljuk a lisztet, majd hozzáadjuk a sót is. Ezután beledolgozzuk a tejfölt, a tejet, a vaníliás cukrot és az olvasztott vajat. Az így kapott jól eldolgozott híg masszát a cseresznyére öntjük. Körülbelül 40-50 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk. Ha kihűlt, a tetejére porcukrot szórhatunk, majd felkockázzuk és már fogyaszthatjuk is. Gyors és könnyen elkészíthető finomság.

  • Melanzane al Martini Valentin napra

    Hozzávalók: 60 dkg padlizsán, 3 ek száraz Martini, 3 gerezd zúzott fokhagyma, 2 ek olivaolaj, 1 kk méz, 3 ek szójamártás, só, bors.

  • Túrófánk (nagyszerû ebédsütemény)

    25 deka lisztet dörzsöljünk el gyúródeszkán 20 deka vajjal, majd adjunk hozzá 25 deka friss, szitán áttört tehéntúrót, 2 tojás sárgáját, kevés sót, 1 csomag Váncza-sütõport és 12 deka cukrot.

  • Kefires fejes saláta

    Hozzávalók: 1 nagy fej saláta, kefirmártás, 2 kemény tojás fehérje.

  • After Eight muffin

    Hozzávalók: 19 dkg finomliszt, 7 dkg cukor, 2 tk sütõpor, 1 tk szódabikarbóna, 6 db After Eight lapocska, 1 tojás, 0,7 dl olaj, 2 dl író (vagy kefir).

  • Gesztenyés libasült

    A liba sütésére kilónként körülbelül 35 percet számoljunk. A töltelék miatt ehhez még 30 percet adjunk hozzá. A liba akkor kész, ha combjába hústût szúrva a kicsepegõ lé már nem véres.

  • Spárgaleves

    A megtisztított spárgát olyan darabokra vágom mint a vajbabot. Annyi vizet teszek rá, hogy elbukjon és felteszem fõni. Fûszerkét teszek bele sót, 2-3 gerezd fokhagymát, 1 vöröshagymát, 1 babérlevelet.

  • Paradicsomos rizs

    Hozzávalók: rizs 1/2 kg, paradicsom 1 kg, hagyma 1 fej, só 1 késh., zsír 10 dkg.

  • Csõben sült karfiol

    Hozzávalók: 30 dkg karfiol, 30 dkg brokkoli, 15 dkg paradicsom, 15 dkg mozzarella, 5-6 gerezd fokhagyma, só, citromlé, vaj.

  • Morzsás brokkoli

    Hozzávalók: 1 kg brokkoli (mirelit is kapható), 4 evõkanál vaj, 10 dkg zsemlemorzsa, 1 evõkanál só, vegeta.

  • Pikáns sárgabaracklekvár

    A sárgabarackokat forró vízbe dobjuk, héját lehúzzuk, kimagozzuk, félbevágjuk. Összekeverjük a barackpálinkával és a zselésítõporral. Felforraljuk, hozzáadjuk a cukrot.

  • Bajor csirkecomb

    Hozzávalók: személyenként 1 db csirkecomb, 10 dkg füstölt szalonna, 1-2 dkg vaj, 1 fej vöröshagyma, 1 dl tejföl, 1 dl fehérbor, 1 evõkanál zsemlemorzsa, flekkenfûszer, késhegynyi õrölt bors.