2024.04.20. - Tivadar

Forró sajtos gombás stangli

Hozzávalók: 8-10 sós kifli, 15 dkg gomba, fél pohár tejföl, 1 evõkanál liszt, 1 csokor petrezselyem, 1 fej hagyma, 1 kávéskanál olaj, 10 dkg trappista, 1 kávéskanál vaj, késhegynyi pirospaprika, 1 teáskanál só, vegeta.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A kifliket hosszában kettévágjuk, belüket kiszedjük. A gombát megtisztítjuk, felvágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és a gombával az olajon megpároljuk. Megszórjuk a liszttel, és a pirospaprikával, majd fél dl vízzel felöntjük, és puhára fõzzük. Belekeverjük a tejfölt és a fûszereket.

A lének egészen sûrûnek kell lennie. Hagyjuk egy kicsit kihûlni, majd megtöltjük vele a kifliket, ráhelyezzük a kiflik másik (szintén kibelezett) felét és kivajazott tepsibe tesszük õket. Megszórjuk reszelt sajttal. Forró sütõben kb. 10 percig sütjük. Salátával vagy ketchuppal tálalhatjuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!