2024.04.20. - Tivadar

Tepsis cukkíni

Hozzávalók: 2 db cukkíni, 1 csomag szója-granulátum, 4 db burgonya, 2 fej hagyma, 2 pohár tejföl, 1 nagy paradicsompüré konzerv, 1 kávéskanál pirospaprika, 1 kávéskanál olaj, 1 evõkanál só, késhegynyi õrölt bors, 1 kávéskanál vaj, vegeta.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A cukkínit meghámozzuk, és 1 cm vastag szeletekre vágjuk, majd ezeket felcsíkozzuk. A szója-granulátumot szûrõbe tesszük és átengedjük rajta a vizet. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és a szójával az olajon átpároljuk. Megszórjuk a pirospaprikával, hozzákeverjük a paradicsompürét és a fûszereket. A burgonyát megfõzzük, meghámozzuk. Egy tepsit megvajazunk, ráterítjük a cukkíni felét, sózzuk. Erre jön a szójás massza, majd rákarikázzuk a burgonyát, megsózzuk. Ráöntjük a tejfölt, és cukkíni réteggel fedjük. Kicsit megsózzuk, és olvasztott vajjal megkenjük. Forró sütõben kb. fél órát sütjük.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!