rss
  • Grízgombócleves gombával

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 4 fej gomba, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 ek. vaj, 1 tasak grízgombócleves.

    A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, a sárga- és fehérrépát vékonyabb hasábokra, a gombát szeletekre vágjuk. A petrezselymet felaprítjuk. A vajon megpirítjuk a szeletelt gombát.

    Hozzáadjuk a sárgarépát és fehérrépát, majd puhára pároljuk. Felöntjük bõ 1 liter vízzel, felforraljuk, a forrásban lévõ vízbe szórjuk a levesport, 10 percig fõzzük, a végén megszórjuk a petrezselyemmel.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Orosz teasütemény

    12 deka cukrot, 2 egész tojással, 12 deka vajjal és 25 deka liszttel elkevert ½ csomag sütõporral jól elnyújtható tésztává gyúrunk. E tészta kétharmad részét nyújtjuk, s pogácsaszaggatóval szúrjuk ki.

  • Csokis-joghurtos kuglóf

    Csokis-joghurtos kuglófHabosra keverjük a tojást a cukorral, hozzákeverjük a vízgőz fölött felolvasztott csokoládét és Ramát, a joghurtot, végül a sütőporos lisztet, a kakaót és a vaníliás cukrot. Mindezt óvatosan sima masszává keverjük. A masszát beleöntjük a kikent kuglófsütőbe és előmelegített sütőben 40-50 percig sütjük 180 °C fokon. Ha kihűlt, bevonjuk csokoládémázzal. Hozzávalók: tortabevonó csokoládé, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag sütőpor, 5 dl natúr joghurt, 45 dkg finomliszt, 2 evőkanál kakaó, 5 dkg étcsokoládé, 35 dkg kristálycukor, 4 db tojás, 25 dkg margarin.

  • Rózsafánk

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 dkg élesztõ, 7,5 dkg cukor, 2,5 dl langyos tej, 2 dkg cukrozott narancshéj vagy citromhéj (készen is kapható kandírozott formában, de ha nincs, elhagyható), 10 dkg mazsola, 2 ek vaníliás cukor, csipetnyi só, 7,5 dkg puha vaj, a sütéshez ghí.

  • Diós kifli

    Diós kifliA liszttel elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a tojást, a tojássárgákat, cukrot, vaníliás cukrot, a darált diót és a reszelt citromhéjat. A tésztát jó alaposan összegyúrjuk, és 30 percre hideg helyre tesszük pihenni. Ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk, korongokat szaggatunk belőle, melyeket kifli alakban összetekerünk. Megolajozott sütőlapra tesszük és előmelegített sütőben 10 percig sütjük 180 °C fokon. Még melegen kristálycukorba vagy porcukorba forgatjuk. Magában is nagyon finom, de fogyasztható mellé baracklekvár is.

  • Báránypástétom

    Hozzávalók: 50 dkg darált bárányhús, 30 dkg darált sertéshús, 2 gerezd fokhagyma, 3 tojás, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 2 dkg margarin, 2 ek liszt, kakukkfû és bors.

  • Diós hal

    Hozzávalók: 40 dkg fagyasztott tonhal, 1 nagy fej hagyma, 15 dkg darált dió, 8-10 szem mazsola, 3 evõkanál olaj, só, cukor, kevés fahéj.

  • Omlett tekercs

    Hozzávalók: 6db tojás, 8 szelet gépsonka, 10dkg füstölt vagy trapista sajt, 1dl tejföl, petrezselyem, liszt, margarin, só, bors.

  • Cukkinis paprikakrém leves

    Hozzávalók: 1 vöröshagyma, 2 evõkanál olívaolaj, 1 gerezd fokhagyma, 3 piros paprika (Kaliforniai), 1 közepes cukkini, 1 L zöldségleves, só, bors ízlés szerint.

  • Kossuth-kifli

    35 deka lisztet 20 deka vajjal vagy zsírral, 1 csomag Váncza-sütõporral, 1 citrom levével, 3 evõkanál porcukorral és 3 tojás sárgájával jól összegyúrunk.

  • Sárga, vagy görögdinnye cukorban

    Vastag héjú hámozott dinnyékbõl egyforma darabokat vágva azt gyenge ecetes vízben 1/4 órán át állni hagyjuk. Kiszedve onnan, egy-kétszer felforraljuk s szitára rakjuk.

  • Almamártás

    1/2 kg savanyú almát meghámozunk, darabokra vágjuk és beletesszük a
    2 evõkanál liszttel, tejfellel készített habarásba.

  • Bakonyi betyárleves

    Hozzávalók: 40 dkg borjúcomb, 10 dkg füstölt szalonna, 15 dkg erdei gomba, 20 dkg leveszöldség, 15 dkg hagyma, 3 dl tejföl, 2 ek liszt, 1 csomó kapor, 1 paprika, 1 paradicsom, 1 csapott ek paprika, 1 csapott ek só, késhegynyi bors.

  • Füstölt sonkás pizza

    Hozzávalók: fél kiló tészta, 25 dkg füstöltsonka, 2 merõkanálnyi paradicsommártás, 10 dkg parmezán sajt.

  • Brokkoli tésztával

    Hozzávalók: 50 dkg brokkoli, 25 dkg kockatészta vagy makaróni, illetve bármilyen nagyobb tészta, 1 közepes fej hagyma, 10-25 dkg apró, érett paradicsom, só. A mártáshoz: 1 evõkanál vaj, 2 evõkanál liszt, 6 dl tej, 1 teáskanál mustár, só, õrölt fehérbors, 35 dkg reszelt sajt, 2 evõkanál zsemlemorzsa.

  • Paprikasaláta

    Hozzávalók:

    - 6-8 db zöldpaprika
    - só
    - 1 tk cukor
    - 1 mk õrölt köménymag
    - 3-4 ek 10%-os ételecet
    - kb. 5-7 dl víz

  • Ruszlis céklasaláta

    Hozzávalók: Ruszli, cékla, tejföl, alma, méz.

  • Párolt édes káposzta

    Hozzávalók: 1 kg káposzta, 1 kk köménymag, 1 csipet só, 1 ek olaj, 1 fej vöröshagyma, 1 kk pirospaprika, 1 ek ecet.

  • Epres krémtúró

    Hozzávalók (4 adagra): 40 dkg eper, 20 dkg túró, 1 dl tejszín, vanília (esetleg aroma) és édesítõ ízlés szerint.

  • Citromos zöldbableves

    Megtisztítunk, kis darabokra vágunk 40 deka zöldbabot, és másfél liter vízben feltesszük fõni. Beleteszünk 1-1 szál megtisztított, négybe vágott sárgarépát meg petrezselyemgyökeret, egy darabka citromhéjat, és megsózzuk.

  • Áfonyás báránygerinc

    Hozzávalók: 1 tasak Maggi Tepsis fortélyok Tejszínes-hagymás csirke alap, 1 evõkanál Maggi Húsvarázs ételízesítõ, 2 dl tejszínm 1 dl száraz vörösbor, 1 dl étolaj, csipetnyi tárkony, csipetnyi tarka bors, ízlés szerint só, 20 dkg vegyes erdei gomba, 1 db báránygerinc, 10 dkg vörösáfonya.