Hozzávalók: Fél kg pacal, 20 dkg karotta, 1 fej zeller, 20 dkg póréhagyma, fél fej kelkáposzta, 1 fej hagyma, 50 g császárszalonna, 5 ek olívaolaj, 4 szem paradicsom, 2 dl száraz vörösbor, 8 deci erõleves, 1 tk kömény, rozmaring, bazsalikom, só, 1 luganiga (olasz kolbászféle), reszelt parmezán.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A pacalt felcsíkozom, a zöldségféléket pedig felaprítom. A felhevített olajon kiolvasztom a felkockázott szalonnát, a hagymát és a fokhagymát finomra vágom és a szalonnára dobom. Hozzáadom a zöldségeket, valamint az elõfõzött pacalt. Lassú tûzön párolom.
A paradicsomot kimagozom és hozzáadom. Felöntöm a borral és az erõlevessel, majd lassú tûzön lefedve mintegy fél óráig párolom. A végén hozzáadom az apróra vágott zöldfûszereket, valamint a köménymagot. A luganigát megsütöm, és szeletekre vágom. Tálalás elõtt beleteszem a levesbe és megszórom parmezánnal.
Jó étvágyat!