Hozzávalók: 30 dkg zöldbab, 20 dkg fõtt füstölt sonka, 3 evõkanál marinált paradicsompaprika, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 csokor zöldhagyma, 1 db csípõs paprika, 2 evõkanál borecet, 4 evõkanál olaj, só (ízlés szerint), törött fekete bors.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A mártáshoz az ecetet összekeverjük az olajjal, a sóval, a borssal, a fele apróra vágott petrezselyemmel és a zöldhagyma megmosott, finomra aprított zöldjével. A megtisztított és háromcentis darabokra vagdalt zöldbabot forrásban lévõ sós vízbe tesszük és az újraforrástól számított 8 percig fõzzük, majd leszûrjük és hagyjuk kihûlni.
A sonkát vékony csíkokra metéljük, a zöldhagymát tisztítás után vékonyan felkarikázzuk. Salátástálba szórjuk a fõtt zöldbabot, a sonkát, a hagymát, a marinált paprikacsíkot és a feldarabolt csípõs paprikát, majd a mártást rálocsoljuk, és jól átforgatjuk. A hûtõszekrényben lehûtjük és a megmaradt petrezselyemmel, valamint a hagymazölddel meghintve tesszük az asztalra.
Jó étvágyat!