rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Szerb saláta

  • Share on Tumblr

    Nagy, húsos, kicsumázott zöldpaprikákat karikára vágunk, nagyobb uborkákat héjastól meggyalulunk, tisztított vöröshagymát szálasra vágunk. Egészen apró kis uborkákat, zöld dinnyét egészben adunk hozzájuk, tetszés szerinti arányban.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Ízlés szerinti savanyúságú ecetes vizet sóval, szemes borssal, egy kevés cukorral, babérlevéllel, szegfûborssal, gyömbérrel felforralunk és a salátaféléket leforrázzuk. Ha az ecet kihûlt, leöntjük és újra felforraljuk. A salátaféléket üvegekbe rakjuk, a forró ecettel leöntjük, tetejükre egy kevés benzoesavas nátriumot szórunk. Az üveget lekötjük és száraz gõzbe tesszük.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Zöldséggel dúsított krumplifõzelék

    Hozzávalók:

    - 80 dkg burgonya
    - 1 zöldpaprika
    - 1 paradicsom
    - 1 fej hagyma
    - 1,5 dl tejföl
    - 2 evõkanál. liszt
    - 1 babérlevél
    - olaj
    - só

  • Színes szelet

    Hozzávalók:

    - 30 dkg cukor
    - 4 db tojás
    - 1 dl tejföl
    - 1 kk sütõpor
    - 30 dkg margarin
    - 50 dkg liszt
    - 1 ek kakaó
    - 1 kk piros ételfesték
    - 1 kk sárga ételfesték

  • Hagymás omlett

    Hozzávalók: 1 csomó újhagyma, 2 ek vaj, só, õrölt bors, 1 csokor bazsalikom, 8 tojás.

  • Barnaleves baromfiból

    Hozzávalók: 1 tyúk vagy kappan, 3 db sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 zeller, 1 vöröshagyma, 2 evõkanál cukor, 2 tojásos metélt tészta, kevés (liba- vagy tyúk-) zsír, pár szem bors, só.

  • Káposztás tészta

    Hozzávalók: 1 kg csuszatészta, 5 dkg zsír, vagy 3 ek. olaj, 2 kg fejeskáposzta, só, bors, porcukor.

  • Barackos csirkemellsteak

    Hozzávalók: 60 dkg csirkemell, 20 dkg kajszibarack, 2 db sülthússzaft-kocka, 15 dkg
    sajt, 1 dl olaj, só, reszelt gyömbér.

  • Hagymamártás

    Ha már kicsit színesedik, öntsd fel a húslevessel, sózd, borsozd és tartsd lassú tûzön, amíg a hagyma szét nem fõ.

  • Brokkolis batyu

    Hozzávalók: 1 csomag réteslap, 30 dkg mirelit brokkoli, 2 db egész tojás, 2 dkg vaj vagy margarin, 2 dl tej, 2 dl tejföl, 2 púpozott evõkanál liszt, 1 csokor petrezselyemzöld, só és törött bors ízlés szerint.

  • Tejfölös fokhagymamártás

    Hozzávalók: 4 db keményre fõtt tojás, 4 dl tejföl, 2 dl tej, só, 7 gerezd finomra zúzott fokhagyma.

  • Karottás sertéstokány

    Hozzávalók:

    60 dkg sertéslapocka, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 evõkanál olaj vagy 4 dkg zsír, 1 csomó újkarotta, 1 evõkanál liszt, só

  • Paradicsom saláta

    Vöröshagymát kockára vagy karikára vágunk,lesózzuk. Amikor levet kezd engedni, hozzáadjuk a karikára vagy gerezdekre vágott paradicsomot.

  • Mexikói kávé

    Hozzávalók: 1 bárkanál cukor, 2 cl Kahlúa, 2 cl Jamaica rum, forró fekete kávé, tejszínhab a tetejére.

  • Gomba paprikás

    Hozzávalók: 1 nagy fej hagyma, 600 gr gomba, 1 gerezd fokhagyma, Teáskanál õrölt paprika, Só, bors, babérlevél, Kis doboz tejföl, 2 evõkanál liszt, 1 húsleves kocka;

  • Sajtos tallér

    Hozzávalók: 0,5 kg liszt, 12,5 dkg margarin, 15 dkg kemyény sajt, 3 dkg zsír, fél csomag sütõpor, 1 ek kömény, 1 dkg só, 1 tojás és tej.

  • Morzsás brokkoli

    Hozzávalók: 1 kg brokkoli (mirelit is kapható), 4 evõkanál vaj, 10 dkg zsemlemorzsa, 1 evõkanál só, vegeta.

  • Hagymás libamell

    Hozzávalók: 1 db nyúzott libamell, 1 nagy fej hagyma, 10 dkg füstölt szegy, 1 kanál zsír, só, bors.

  • Sajtgolyók

    SajtgolyókA sajtot egy tálba reszeljük. Hozzáadjuk a lisztet és a tojást. Kézzel jól összedolgozzuk, könnyen és hamar összeáll. Kisebb golyókat formázunk, amit a két tenyerünk között rudacskákra sodrunk. Olajat forrósítunk és a kroketteket óvatosan beleengedjük a már forró olajba. Közepes lángon szép világos barnára sütjük. A sütés elején szeretnek összekapaszkodni, ezért jobb, ha egyszerre csak 4-5 darabot sütünk és párszor megmozgatjuk őket. Majd konyhai papírtörlőre szedjük. Bármilyen mártogatóssal, sült krumplival vagy krumplipürével, friss salátával vagy párolt rizzsel kínáljuk.

  • Rakott kel másképpen

    Hozzávalók: 1 szép zsenge kelkáposzta, só, margarin, 30 dkg kockára vágott, fõtt, füstölt hús, 3 evõkanál morzsa, 4 dl tejföl.

  • Rokfortos csirkemell

    Hozzávalók: 4 kis csirkemell, 12 dkg rokfort sajt, 8 dkg vaj, 4 szelet gépsonka, 2 dl száraz fehérbor, 2 dl tejszín, 1 evõkanál liszt, só, csipetnyi reszelt szerecsendió, flekkenfûszer.

  • Zöldséges tepsis palacsinta

    A zöldségféléket (ha nem fõtt maradékokat használsz) párold meg, majd vágd apróra. Készíts gyengén sózott palacsintatésztát. Egy tûzálló tálat vajazz ki, terítsd el benne a zöldséget, és öntsd rá a tésztát. Elõmelegített, forró sütõben süsd meg, és tálalás elõtt szórd meg a reszelt sajttal.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...