2024.04.20. - Tivadar

Kagyló-krémleves

Hozzávalók: 1 doboz bármilyen konzerv kagyló, 6 dl fehér hal alaplé (leírása e recept elõtt), 1 nagy sárgarépa, 1 kis szál póréhagyma, 4 evõkanál olaj, 1 dl tejszín, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 evõkanál liszt, 1 dl száraz fehérbor, 1 dl sherry (Héliosz), késhegynyi fehér bors, 3 gerezd fokhagyma, só (ízlés szerint).
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az olajon megpirítjuk az összezúzott fokhagymát, majd rátesszük a megtisztított és kis kockákra vágott sárgarépát, valamint a vékony karikákra vágott póréhagymát. Kevergetve megpirítjuk, ezután a lisztet rászórjuk, és még egy percig kevergetve együtt pirítjuk.

Apránként hozzáöntjük a hal alaplevet meg a kagyló levét, és kissé besûrítjük. Sóval, borssal fûszerezzük, majd hozzáöntjük a bort, a sherryt és a tejszínt, ezután pedig a szétszedett kagyló felét is belerakjuk. (A másik felét félretesszük a leves betétjéhez.) Felforraljuk, petrezselyemmel meghintjük és leveses csészékben a megmaradt kagylódarabokkal tálaljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!